В'ячеслав Грозний: «До першого пропущеного м'яча грали дисципліновано»

Післяматчевий коментар тренера «Говерли»:

- Сьогодні ми грали з великою командою, що має великі традиції. Одна буква «Д» для багатьох гравців, що грають проти «Динамо», тисне психологічно. Якщо говорити безпосередньо по грі, я реально розумів, що нівелювати клас Динамо можна тільки за рахунок колективних дій. Адже в цій команді гравці високого рівня, що грають за збірні своїх країн. З тих моментів, передумов для взяття воріт, необхідно було вичавлювати максимум. На жаль, ми поки не можемо цього робити. До першого пропущеного м'яча грали дисципліновано, організовано. Правда, я від бровки не відходив, оскільки необхідно було давати підказки. Не можна було пропускати перший м'яч... Я Єзерському сказав у перерві, що не можна було втрачати Мбокані. Мені не сподобалося, як грала оборона в першому таймі, про що у мене була серйозна розмова в перерві з гравцями.

Як би там не було, велика команда має більшу впевненість в собі. На мій погляд, другий м'яч також був необов'язковим, але треба подивитися повтор. Добре увійшов у гру Іканде, але в епізоді з третім голом обрізався Лисенко, за що я його і замінив. Якщо ти хочеш рости, то повинен на рівні класних команд виглядати солідно. Я здивований, що ми дали можливість супернику відчути, що у них дійсно класна команда. Але життя на цьому не закінчується. Я розумію, що рівень гравців «Динамо» настільки високий, що вони можуть забивати і з напівмоментів. За цього матчу я отримав достатньо інформації. «Динамо» ж побажаю успіхів у всіх матчах - як у чемпіонаті, так і в Лізі Європи.

- Ви програли практично всі стандарти, в тому числі і перший гол...

- Ми і до матчу розуміли, що у Мбокані нагорі виграти дуже складно. Просто Єзерський в епізоді з голом програв у концентрації. Дуже важливо виконання. Ми також подавали зі стандартів, але, на жаль, безрезультатно. Сьогодні ми програли стандарти, це правда, але в інших матчах такого немає.

- Які перспективи в команді Тащи і Балашова?

- Тащи хороший гравець, але у нього була травма. На мій погляд, йому треба додати в динаміці, щоб бути сильнішим за Кочіша, того ж Буяльського. Балашов - досить талановитий гравець, але в даному випадку присутній виховний характер. Повинна бути ігрова дисципліна, відпрацювання в обороні. Мені потрібно бачити, чого прийшов гравець в команду, його роботу на тренуванні. Я в курсі, що він добре зіграв за молодіжну команду, але цього мало. Якщо гравці слухають мене, мої установки, то у них все виходить. Якби Трухін грав у «Динамо», то сьогодні так, як він відкривався, у нього було б сім, вісім виходів один в один з воротарем.

- Як ви вважаєте, чи справедливо, що у «Говерли», як і ряду інших клубів, відберуть очки, здобуті в матчі з «Арсеналом»?

- Ми здобули три очки в чесній боротьбі. Тренери готували, журналісти писали, футболісти забивали, отримували картки... На мій погляд, необхідно виправити кричущу несправедливість.Власники клубів своїм рішенням можуть виправити ситуацію. Необхідно прийняти рішення, щоб результати матчів залишилися в силі, а в усіх наступних матчів записати технічну поразку - не 0:3, а - : +.

- Може, це привід зібратися всім президентам клубів?

- Я  сказав про це Нестору Івановичу. Як на мене, необхідно перед початком сезону отримувати фінансові гарантії від клубів, щоб подібних ситуацій у майбутньому не повторювалося.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.