Басейн УжНУ пропонує найкращі в області умови(ФОТО)

 

Чотири місяці тому в басейн УжНУ, який відкрили в лютому цього року, було вкладено значні кошти з держбюджету й проведено капремонт, тож тепер водна споруда  святкує свій другий день народження. Про те, як вона працює, які відповідні послуги надають населенню, як за допомогою оновленого об’єкта забезпечується навчальний процес, учора під завісу робочого дня говорили на спеціальній конференції, що відбулася на факультеті фізичного виховання та спорту.

Щодо особливостей реконструкції та перспектив розвитку басейну думками поділилися проректор із науково-педагогічної роботи та перспектив розвитку професор Роман Офіцинський, декан факультету фізичного виховання і спорту доцент Валерій Товт і керівник ініціативної групи з роботи споруди майстер спорту міжнародного класу, заслужений тренер України Андрій Яремус.

Роман Андрійович розповів, що як тільки до керівництва вишу прийшла нова команда, одразу постало питання раціонального функціонування університетського басейну, адже в нього було вкладено величезні кошти, а зазначений спортоб’єкт і досі лишався збитковим. У першу чергу працювали в напрямку врівноваження витрат із доходами (вартість послуг на утримання басейну становить близько 80 тис. грн. на місяць). Вдалося змінити систему управління та повністю оновити колектив з обслуговування. Гроші на ремонт, а саме 3,5 млн. грн, виділила Закарпатська ОДА. За це колектив університету та громадськість щиро вдячні всім, хто ініціював фінансування такої програми. Понад 90 % вартості відновлювальних робіт профінансовано з обласного бюджету. «За три тижні інтенсивної роботи фінансові показники басейну покращено вдвічі порівняно з показниками за червень», — наголосив Р.Офіцинський.

Розмір водної споруди – 25х14 м, вона вміщує 6 плавальних доріжок. «Відвідувати заклад можуть усі охочі від 5 до 70 років, — зазначив Андрій Яремус. — Головне, аби не було жодних медичних протипоказань». Родзинками об’єкта є дві вишки (більше на Закарпатті ви їх ніде не знайдете) та відповідна глибина вода — 4 м. Тож у цьому басейні можна займатися будь-якими видами спорту — аби було бажання.

Оскільки басейн УжНУ є спортивним, установлено певні правила його завантаженості. Одночасно плавати можуть до  60 осіб (по 10 на кожній доріжці).  Проте, зважаючи на залежність показника відвідуваності від рівня підготовленості користувачів (кваліфікованим плавцям потрібно більше простору, аніж звичайним аматорам), оптимальною нормою встановлено до  40 осіб протягом 1 години.

Наразі керівництво басейну Ужгородського національного університету опрацьовує нові умови роботи: це стосується і вартості, і часу роботи спортивного об’єкта. Ціна за годину плавання становить 35 грн. Проте розроблено спеціальні абонементи, які дозволятимуть постійним відвідувачам закладу економити: до прикладу, придбавши абонемент на 12 занять, ви сплачуєте лише 350 грн. (тобто двічі займатиметесь безкоштовно). Щодо обсягу роботи басейну, то в літній період він прийматиме відвідувачів із 10 ранку до 10 вечора, а вже з початком нового навчального року або ж у разі завантаженості час функціонування продовжать – із 6.30 до 22.00. Такий графік є зручнішим для багатьох відвідувачів, що дозволить привабити більшу кількість користувачів.

 

По завершенні власне конференції всі охочі могли на власному досвіді переконатися, що басейн УжНУ є прикладом найкращого співвідношення «ціна-якість» на Закарпатті для аналогових об’єктів. Отож прихопіть із собою купальні костюми й шапочки та приходьте поплавати!

 

 

 


Автор:Ірина Левіна

Джерело:«Погляд»

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.