«Говерла» - «Металіст».Анонс матчу

Важкий стартовий календар поки не дозволяє нам розжитися на залікові пункти, і після 5-ти турів в графі очки,  на превеликий жаль,  у нас світяться нулі. Після попереднього випробування у вигляді одного з фаворитів чемпіонату – дніпропетровського «Дніпра», на «Говерлу» чекає черговий серйозний екзамен. Харківський «Металіст» ось уже вшосте поспіль за підсумками останніх турів  справедливо посідає третю сходинку вітчизняного чемпіонату, з сезону в сезон намагаючись реально втрутитися  в боротьбу двох грандів вітчизняного футболу. Задачі найвищого ґатунку поставлені перед підопічними Мирона Маркевича і на цей раз. Можна не сумніватися – до Ужгорода харківська команда приїжджає лише за трьома очками.

 

До суботнього протистояння обидві команди підходять  не в найкращому психологічному стані. Ми крупно поступилися в Дніпропетровську, харків’яни вдома несподівано зазнали поразки від київського «Арсеналу». Для підопічних Маркевича, поразка від «канонірів» стала третьою втратою очок поспіль. За словами пана Мирона, матч з киянами був чи не найгіршим за весь його період роботи з харківським клубом. «Металіст» дійсно вкрай далекий від своєї найкращої форми, однак футболісти рівня Тайсона, Соси, Клейтона Шав’єра чи Едмара нижче певного рівня грати просто не вміють. Враховуючи те, що і нашій команді,  відверто, відступати нікуди, в суботу на «Авангарді» проходитиме чи не найцікавіший поєдинок шостого туру УПЛ.

 

Феміда

Арбітр – С. Бойко ( Київська область)

Асистенти – В. Володін ( Херсон), О.Корнійко  ( Полтавська область)

Резервний арбітр – Д. Кутаков  (Київська область)

Інспектор ФФУ  - Я. Грисьо ( Львів)

 

 

 

 

Кадри

 

В обох командах не обійшлося без кадрових втрат. Нам конче бракуватиме одного з лідерів оборони – Павла Щедракова, який через вилучення достроково покинув поле в матчі проти «Дніпра». Серйозні пошкодження у Андрія Грінченка та Лаші Джакобії, на яких наш тренерський штаб поки не розраховує. Під величезним запитанням участь у грі Олександра Косиріна, котрий через травму не зміг дограти  поєдинок у Дніпропетровську. Сподіваємося, Олександр Севідов зуміє знайти вихід з непростої кадрової ситуації. В центральній зоні захисту скоріш за все побачимо Бояна Малішича, а в нападі зі старту розпочне Олег Міщенко.

 

В гостей травмований центральний захисник Андрій Березовчук, під питанням участь у грі аргентинського флангового бека Крістіана Віяльгри. Один з лідерів команди в минулому сезоні в матчі з «Арсеналом» був замінений вже на 22-ій хвилині. Як і Олександра Севідова, Мирона Маркевича не менше турбує ланка нападу. В останніх матчах не вражають латиноамериканські легіонери харків’ян, які складають головну ударну силу команди. Ніяк не можуть проявити свої найкращі якості нещодавні новобранці – Марлос та Вілліан Гомес.

 

Остання зустріч команд в чемпіонаті:

 

6 березня 2010 року. Харків. ОСК «Металіст». 22 000 глядачів

 

Арбітр: Ю. Можаровський ( Львів).

 

"Металіст": Горяїнов, Папа Гуйе, Путівцев, Бордіян, Олійник, Валяєв, Шелаєв , Жажа Коельо,  Антонов (Слюсар 55), Девіч  (Лисенко, 70; Березовчук, 90+2), Пшеничних

Тренер: Маркевич.

 

"Закарпаття": Бабенко, Болохан, Леандро (Шендрик , 88), Гомес Рубен, Хауші (Іванов, 73), Комарницький, Микуляк, Малигін, Райчевіч, Алексєєв,  Браїла (Невуче Чарлес, 74).

Тренер: Гамула

 

Голи: 1:0 - Девіч (20, з пенальті), 2:0 - Жажа (68), 2:1 - Алексєєв Сергей (80).

Попередження:  Болохан (90+2)

 

 

Загалом, в рамках чемпіонатів України ( елітний та перший дивізіон), це буде 21-а зустріч команд. «Металіст» вкрай незручний суперник для ужгородського клубу. Всього в рамках вищого дивізіону, команди зіграли 12-ть матчів, з яких лише в двох випадках ми зуміли відібрати очки у представників першої столиці ( обидва матчі завершилися внічию). В інших десятьох випадках, закарпатці зазнавали поразок. Що стосується матчів в рамках першої ліги, то тут ситуація якщо й краща, то не набагато. З 8-ми поєдинків ми одного разу перемогли, двічі була зафіксована нічия, і зазнали п’ять поразок. З врахуванням двох дивізіонів статистика виглядає наступним чином :

20 матчів:  1 перемога, 4 нічиї, 15 поразок. Різниця м’ячів : 15-37 на користь «Металіста».

 

По сезонам:

 

 

1994/1995 ( тут і далі – перша гра в Ужгороді): 2:2, 3:2

1995/1996 : 1:2, 2:0

1996/1997 : 2:0, 2:0

1997/1998: 0:0, 2:1 .

Після цього сезону команди зустрічалися лише в еліті

 

2001/2002 : 3:5, 4:0

2003/2004 : 0:1, 0:0

2004/2005: 0:0, 1:0

2005/2006: 2:3, 4:1

2007/2008: 0:1, 1:0

2009/2010: 0:2, 2:1

Джерело:Інформаційний відділ ФК «Говерла»

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.