Вперше в історії закарпатського футболу створено жіночу команду ФК "Минай"

3 вересня 2023 року стане визначною датою у Закарпатському футболі. Жіноча команда ФК «Минай» стартує у першій лізі чемпіонату України. Сьогодні, 29 серпня, на стадіоні «Минай» відбулась офіційна презентація команда, на якій були присутні президент ФК «Минай» Валерій Пересоляк, голова Асоціації жіночого футболу Закарпаття Ігор Шинкарюк та Голова Закарпатської Асоціації футболу Іван Дуран.
Поява жіночої команди – насамперед новий виток розвитку футбольного клубу «Минай». Вже 3 вересня команда стартує у змаганнях першої ліги чемпіонату Україну. На стадіоні «Минай» о 13:00 наша команда зустрінеться з «Поліссям».
24 вересня жіноча команда «Минаю» стартує в 1/8 фіналу Кубка України. Суперниці команди Крістіни Костевки – «Кривбас».
Середній вік команди – 20 років. При цьому, що цікаво, саме 20-річних дівчат у складі немає. Наймолодшим гравчиням – по 15 років. Також є досвідчені футболістки – 26, 27, 28 років. Найбільш досвідчена – нападниця Крістіна Костевка, яка є граючою тренеркою.
Капітаном команди призначено – захисницю Анастасію Сірмай, яка провела вже 50 матчів на високому рівні, з них чотири – у Лізі чемпіонів у складі «Житлобуд-2». Також 50 матчів у вищій лізі та Кубку зіграла Роксолана Комар.
Головна ціль – популяризувати та розвивати спорт.
«Ми не ставимо ніяких турнірних задач перед тренером та його підопічними. Ми раді, що дівчата можуть займатись улюбленою справою – грати у футбол, – сказав президент ФК «Минай» Валерій Пересоляк. – Якщо з когось виросте футболістка високого рівня – ми будемо раді цьому. Але наше прагнення – зробити свій хоча б крихітний внесок у розвиток молоді. Ми знаємо, що наші дівчата стануть гідними представницями найкращої країни. Хочемо допомогти їм у цьому».
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.