На Закарпатті відбудеться перший на Західній Україні марафон

На Закарпатті відбудеться непересічна подія – перший у Західному регіоні марафон. І я та мій колега Василь Іванчо - заступник голови Закарпатської ОВА – його учасники, - повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Забіг на дистанцію 42,2 км пройде на трасі, котра перша і єдина серед західних регіонів отримала міжнародну сертифікацію WorldAthletic та AIMS.

Для учасників це дуже важливо, оскільки результат буде офіційним і його можна буде підтвердити під час таких змагань в інших країнах.

Старт марафону буде у Буштині. Далі забіг проходитиме через Вишково, Велятино, Хуст. Фініш – у центрі міста Хуст.

Зареєструвалися вже понад 150 осіб, здебільшого – це мешканці інших областей. Тому для Закарпаття дуже важливо провести захід на гідному рівні, забезпечити учасникам всі умови для безпечного і комфортного забігу.

На всьому маршруті також працюватимуть понад 150 волонтерів, які допомагатимуть та підтримуватимуть учасників.

Найголовніше те, що марафон благодійний – 100% стартових внесків організатори передадуть на потреби Збройних Сил України. Вони виборюють нашу свободу на полі бою, а завдання кожного з нас тут, у тилу, допомогти всім, чим тільки можемо, щоб гнати окупантів з нашої землі ще швидше.

Напередодні також зібрав представників ГУ НП та ДСНС, прикордонників, рятувальників, медиків, аби злагоджено тримати під контролем ділянку проведення забігу, забезпечити правопорядок та безпеку учасників.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.