Тренер ФК "Минай" Желько Любеновіч вірить, що команда залишиться в УПЛ

Напередодні відпустки головний тренер «Минаю» Желько Любеновіч поспілкувався з клубною пресслужбою на рахунок припинення контрактів частини гравців, перспектив команди та пошук новачків.
– За перші три тижні роботи Ви вже встигли зустрітися віч-на-віч зі своїм наставником Вернидубом, зіграти проти лідера УПЛ «Кривбасу», майже зіграти проти «Динамо», відчути, що таке «зимовий» футбол в умовах війни… Чи встигли адаптуватися до своєї нової ролі?
– Можу сказати, що адаптація під час ось цих трьох тижнів минула дуже добре. Починаючи з самого початку – те, як мене зустріли футболісти, керівництво клубу – це був дуже важливий етап і він додав мені мотивації. Звісно я за це усім дуже вдячний.
Стосовно самої роботи, то я дуже був задоволений самовіддачею футболістів на тренуваннях. Я побачив, що вони дійсно хотіли здобути ті важливі три очки і виконати те завдання, яке стоїть перед нами. Ну і звичайно за цей період я зробив для себе висновки, хто залишиться в команді, а хто – ні. Дуже добре, що були ось ці три тижні, які пішли усім на користь.
– Хто ці футболісти, котрих Ви хотіли залишити, але не вдалося?
– Безумовно, це Бандура та Нємчанінов. Це ті гравці, на яких я дуже сильно розраховував. Вони зрозуміли з перших днів мене, я – їх. Але так склалися обставини, що ми залишились без цих ключових футболістів.
– Тут зупинимось детальніше. Що змусило вас піти на таку радикальну кадрову революцію?
– Революція, це дещо голосно сказано. Але, дійсно є футболісти, яких я просто не бачу в складі у другому колі і ми подякували їм, за роботу. Але є і гравці, яких я дуже хотів залишити, але вони вирішили піти. Проте я впевнений, що на усі тепер вакантні позиції ми знайдемо футболістів, котрі будуть заслуговувати грати в «Минаї».
– Кого Желько Любеновіч хоче бачити у своїй новій команді?
– Для мене найважливішим критерієм буде бажання футболіста чогось досягти у своїй кар’єрі. Мені потрібні гравці, які хочуть прогресувати, вчитися і хочуть бачити себе на високому рівні. Мені не потрібні люди, які просто грають і очі в них не горять…
– На який ринок найбільше звертатиме увагу ваш селекційний відділ?
– Нас цікавлять молоді талановиті українці. З чемпіонату U-19, другої, першої чи Прем’єр -ліги…
– Як вважаєте, хто з тої молоді, яку Ви залишили в команді, має вистрелити навесні?
– Я виділяти не буду. Усі ті молоді, хто залишився, є дуже талановитими гравцями. І на всіх будемо робити ставку.
– Один з таких молодих гравців – це Назарій Воробчак. Ви зовсім мало його побачили у тренувальному процесі. Це, мабуть, єдиний гравець, з яким Ви фактично будете знайомитись вже у січні?
– Про нього я чув виключно схвальні відгуки! Він точно та людина, яка нам потрібна. От він якраз один із тих, що можуть вистрелити навесні.
– Єгор Твердохліб. Де поставити кому у реченні: «Залишити не можна відпустити»…?
– Це дуже талановитий молодий футболіст, котрий вже є лідером цього «Минаю». Я буду безмежно радий, якщо у мене буде такий гравець. Але так само я буду радіти, якщо його придбає сильніший клуб, де він зможе прогресувати. Я йому бажаю тільки найкращого! Я впевнений, що він буде прогресувати. І якщо він залишиться, то обіцяю, що зможу зробити так, аби він виріс і як футболіст, і в ціні.
– Попри обнадійливий Ваш перший матч з «Кривбасом» турнірне становище залишається непростим…
– Я так само як і три тижні тому, вірю в те, що з цими футболістами можна вирішувати завдання – зберегти прописку в УПЛ. Єдине, потрібно вірити усім, так як я в це вірю! Якщо гарно стартуємо навесні, все може кардинально змінитися і все буде виглядати вже не так безнадійно.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.