ТОП-10 трансферів міжсезоння: Говерла в десятці

Найактивніше на трансферному ринку цього літа попрацювало "Динамо". 

Коротке літнє міжсезоння завдяки Євро-2012 пролетіло непомітно, й уже цієї п'ятниці поновлюється чемпіонат України.

 

Трансферне вікно буде відкрито ще майже два місяці - до 31 серпня, але кожен тренер мріє про те, щоб потрібні йому покупки були здійснені до початку чемпіонату, щоб новачок устиг влитися в нову команду.

Хто ж з'явився цього літа в наших командах? Наша редакція виділяє десятку найбільш значущих трансферів в українській Прем'єр-лізі цього літнього міжсезоння 2012 року.

 

 

10. Хорді Лопес Фельєто. Півзахисник. "ОФІ" - "Говерла-Закарпаття"

 

Підписання новачком Прем'єр-ліги настільки відомого у футбольних колах гравця стало справжньою несподіванкою.

 

Іспанець, який грає на позиції опорного півзахисника, свою кар'єру починав у "Барселоні", а потім перейшов у мадридський "Реал" і навіть встиг провести два матчі за основний склад у сезоні 2003/04. Після цього Хорді перейшов у "Севілью", де за два роки провів 37 матчів і став володарем Кубка УЄФА 2005/06 в команді нинішнього наставника "Дніпра" Хуанде Рамоса.

 

При цьому, 31-річного футболіста з часів гри за "Севілью" переслідують травми, через що його кар'єра пішла вниз, і рідну Іспанію він був змушений змінити на британські КПР і "Суонсі", голландський "Вітесс" і грецький "ОФІ", який і став останнім клубом Хорді до його переїзду в Ужгород.

 

9. Артур Морейра. Нападаючий. "Бейра-Мар" - "Чорноморець".

 

Багатообіцяючим придбанням одеського "Чорноморця" став португальський нападаючий Артур Морейра, який усю свою кар'єру виступав у рідному "Бейра-Мар" і лише зараз, у 28 років, зважився на зміну клубу.

 

Морейра любить грати відтягнутого нападаючого, і, якщо вірити статистиці, на цій позиції він чудово себе проявляє. Так, за три останні сезони футболіст устиг відзначитися двадцять разів, при цьому демонструючи непогані диспетчерські риси - 24 гольові передачі.

 

8. Рафаель дос Сантос. Захисник. "Атлетико" (Бразилія) - "Арсенал".

 

Досить фактурний центральний захисник (187 см зросту) з Бразилії прибув до "Арсенала" на заміну Одібе й Шершуну, які залишили команду.

 

Попри те, що з 2007 року він перебуває в "Атлетико Парьяненсе", дос Сантос устиг пограти в Європі, вирушаючи в оренду спочатку в португальську "Віторію", а потім в італійську "Болонью".

 

Цінності покупці додає той факт, що Леонід Кучук близько півтора року придивлявся до бразильця і знає, кого команда купує.

 

7. Майкон. Нападаючий. "Волинь" - "Шахтар". Вільний агент

 

Найкращий, поряд із Євгеном Селезньовим, бомбардир чемпіонату України минулого сезону до "гірників" приєднається не раніше 1 вересня, коли в нього закінчується контракт із "Волинню". Правда, поки що незрозуміло, склад якої команди підсилить Майкон - "Шахтаря" чи, може, "Іллічівця".

 

Перспективи бразильського нападаючого в "Шахтарі" насправді туманні, враховуючи наявність Адріано, Селезньова й Девіча, а також гру в одного форварда й ліміт на легіонерів. Майкону, найімовірніше, не світить величезна кількість ігрового часу, хоча в заявці "Шахтаря" на сезон залишається одне вакантне місце для посилення.

 

6. Андрій Богданов. Півзахисник. "Арсенал" - "Динамо". €1 млн.

 

Вихованець київського "Динамо" у 18 років прийняв рішення залишити столичного гранда й перейти в "Арсенал", де йому вдалося вирости в одного з найкращих опорників чемпіонату України. І ось зараз "Динамо" вже змушене платити компенсацію за Богданова "Арсеналу".

 

Спершу "каноніри" вимагали за футболіста понад €2 млн., але, з чуток, динамівцям удалося збити суму. Опорний півзахисник молодіжної збірної справді талановитий і непоступливий, але чи вдасться йому протиснутися в основу в команду, де є настільки ж молодий Гармаш, досвідчений Вукоєвич і новачок Велозу - непросте питання.

 

5. Майкл Одібе. Захисник. "Сієна" - "Арсенал" - "Дніпро". Оренда

 

Одібе не зовсім новачок української Прем'єр-ліги - в минулому сезоні захисник італійської "Сієни" грав в оренді в київському "Арсеналі". Своєю грою в центрі оборони нігерієць сподобався, й українськими командами була провернута цікава угода.

 

По завершенні оренди "Арсенал" повністю викупив у "Сієни" права на футболіста, але не для себе, а для "Дніпра", якому й був відданий захисник усе в ту ж оренду.

 

"Дніпро" від цього придбання тільки виграв, адже в партнери до Мазуха отриманий відмінний захисник, за якого практично не довелося платити, а там уже керівництво подивиться, як увіллється в команду новачок.

 

4. Вілліан. Нападаючий."Корінтіанс"- "Металіст". Ціна €5 млн.

 

Харківський "Металіст" заміну Марку Девічу відшукав у Бразилії, купивши чинного переможця Кубка Лібертадорес, який, правда, у фіналі на полі не з'явився.

 

Вілліан - типовий центрфорвард, має сильний і точний удар з обох ніг, добре координований і вміє грати головою. Враховуючи талант у пошуку нових гравців скаутською службою "Металіста", поява Вілліана має успішно компенсувати продаж Девіча.

 

3. Марко Девіч. Нападаючий. "Металіст" - "Шахтар". Ціна €5 млн.

 

Трансфер Марко Девіча з "Металіста" до "Шахтаря" став головною сенсацією міжсезоння. Від нападаючого "Металіста" не очікували переходу у стан конкурента за місце в Лізі чемпіонів, хоча минулого сезону Девіч більше сидів у запасі, ніж грав в основі харківської команди.

 

Тепер Марко, рисами якого є активність і гольове чуття, приноситиме користь "Шахтарю". Сума, яку донецький клуб заплатив "Металісту", не називається, зазначається лише те, що ця цифра була вказана в контракті Марко. З чуток, вона становила €5 млн.

 

2. Ніко Кранчар. Півзахисник. "Тоттенхем" - "Динамо". Ціна €7 млн.

 

"Динамо" хотіло купити Кранчара ще минулого літа, але тоді кияни відступили, почувши необхідну суму компенсації. Зараз же всі деталі вдалося залагодити, і столичний клуб зміцнив склад відмінним півзахисником.

 

Місце Кранчара на полі - позиція під нападаючим. Мозок, техніка і здатність віддати передачу - головні риси футболіста, хоча варто відзначити його нешаблонність, здатність зіграти нестандартно, вміння вдарити сильно і правою, й лівою ногою.

 

1. Мігел Велозу. Півзахисник. "Дженоа" - "Динамо". Ціна €7,5 млн.

 

Півфіналіст Євро-2012 у складі збірної Португалії, причому гравець основного складу збірної, хоч й зіграв за попередній клуб "Дженоа" 49 ігор за два сезони - гравцем основи не був, тому італійський клуб готовий був попрощатися з футболістом.

 

"Динамо", з чуток, виграло битву за футболіста в іспанського "Атлетико" й італійського "Мілана". Велозу - центральний/опорний півзахисник, бачиться скоріше напарником Огнена Вукоєвича, хоча в чемпіонаті через ліміт вони можуть один одного підміняти.

 

Сильними рисами Велозу є вміння виконувати стандарти, віддати останню передачу або самому успішно пробити з дальньої дистанції. Крім того, Мігел успішно виконує роль опорного півзахисника, непоступливий у боротьбі.

 

Джерело: tochka.net

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.