В Ужгороді тривають роботи з облаштування стадіону «Спартак»

Наразі вже можна говорити про цілісний парк відпочинку – з комплексом водних розваг, збудованим за приватні кошти, стадіоном, спортмайданчиками та зоною відпочинку – облаштованими за кошти обласного бюджету. У вівторок, 18 червня, хід ремонтних робіт на об’єкті оглянув керівник краю Олександр Ледида.

Сьогодні продовжуються роботи з ремонту басейнів та приведення до ладу прилеглої території – власники планують відкрити центр ще цього літа. Тут діятимуть три басейни: глибиною у 0,5 м – для дітей, 1,1-1,3 м – для молоді, тих, хто навчається плаванню та займається водною аеробікою, і найбільший – глибиною у 1,65-1,85 та завдовжки 25 метрів. Розглядається також можливість пільгового відвідування дітьми, студентами та пенсіонерами:

– Діти до 10 років займатимуться безкоштовно, для студентів та пенсіонерів діятиме знижка, - розказав інвестор об’єкту Сергій Ратушняк. – Якщо попит на послуги аквапарку буде високий, плануємо облаштувати спеціальне покриття для басейнів, аби вони могли працювати цілий рік.

Олександр Ледида відвідав ужгородський парк «Підзамковий» (колишній ім. М. Горького) та стадіон «Спартак», де зараз тривають роботи з розчистки території та зведення нового спортивного поля. Поки ж до послуг любителів спорту 2 тренувальних поля та 1 основне – тут грають молоді футболісти. На базі цих спортивних об’єктів діє Спортивна дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з футболу, де займаються 300 юних спортсменів з усієї області, працює 12 тренерів. Директор спортивної школи Вадим Дьордь розповів: за останні три роки за допомоги обласної влади та особистої підтримки очільника області вдалося суттєво покращили місцеву інфраструктуру, налагодити тренувальний процес:

– Цьогоріч вперше за роки Незалежності закарпатські молоді футболісти братимуть участь у чемпіонаті України серед команд дитячо-юнацьких спортивних закладів разом з «молодіжками» таких іменитих команд як «Шахтар», «Металіст», «Динамо». Це справді досягнення, котре сприяє популяризації спорту, здорового способу життя – батьки привозять до нас своїх дітей з усієї області, - наголосив Вадим Дьордь.

Тільки з 2010-го, за час дії обласної програми, вдалося залучити на облаштування спортивних об’єктів парку більше 4 млн. грн., розповів журналістам голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида:

– Обласна програма стосовно, зокрема, і цього об’єкта діє вже 3 роки – таким чином Закарпаття долучається до виконання ініціатив Президента України щодо залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом. Цей парк відпочинку був облаштований ще за часів президента Чехословаччини Томаша Масарика. Зараз ми намагаємось відновити його – і басейни, і зону відпочинку, й спортивні майданчики. Переконаний, тут маємо чудовий приклад співпраці бізнесу та влади – парк водних розваг будується за приватні кошти, а спортивні поля – за гроші обласної скарбниці та спонсорів.


Прес-центр ОДА

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.