Вам буде потрібно взяти близько кілограма риби, дві столові ложки борошна, дві цибулини, півтора повних склянки сметани і дві столові ложки рослинної олії. Окуня очистіть від луски, випатрайте, промийте, добре посоліть всередині і зовні, обваляйте в борошні. Сковороду змажте маслом, розігрійте. Цибуля нашаткуйте і разом з рибою покладіть на сковорідку.
Обсмажувати продукти необхідно до золотистого кольору. Після того, як це відбудеться, перекладіть їх на деко, полийте сметаною і поставте в духовку. Готуйте окунів у сметані до появи рум’яної скоринки близько тридцяти хвилин. Протягом цього часу ви можете переглянути туристичні сайти, які пропонують відпочинок у Криму, так як саме на даному курорті це блюдо готують просто чудово.
Якщо вас цікавлять прості, але при цьому поживні страви, то приготуйте окунів у сметані за наступним рецептом. П’ятсот грам риби підсмажте на змащеній маслом сковороді. Не забудьте попередньо посолити і поперчити. Засле того, як окуні дадуть сік, додайте до них сметану і дрібно нарізану цибулю. Гасіть під закритою кришкою до готовності. Як гарнір ми рекомендуємо вам вибрати картопляне пюре або смажену картоплю.
Крім того, ви можете прикрасити окуня в сметані гілочками зелені і додати трохи овочів – моркви, зеленого горошку або солодкого болгарського перцю. Незважаючи на гадану простоту, таке блюдо виходить вельми вишуканим і смачним, воно неодмінно порадує всю вашу велику і дружну сім’ю.