На Виноградівщині діти відпочивають в гармонії з природою(ФОТО)

Ліс, свіже повітря, багато друзів-однолітків – що ще потрібно дітям для змістовного відпочинку під час літніх канікул. Саме в лоні природи Юрій Костак уже четвертий рік поспіль організував у Буковому літній християнський наметовий табір «Лісова пісня». За словами Юрія Андрійовича, тут хлопці та дівчатка віком від 9 до 14 років не лише відпочивають та оздоровлюються, а й розвиваються духовно. За сотнею юних відпочивальників з багатодітних та малозабезпечених сімей наглядають 14 лідерів із Букового, Олешника і, навіть, координатор з Києва Олег Горбуляк.

 

– Щоразу, беручи за приклад біблійних героїв, ми наголошуємо дітям, що слухатися батьків – їх святий обов’язок, так само, як і поважати оточуючих, доглядати малечу і бережно ставитися до навколишньої природи, вчимо їх правильно обирати собі друзів, – каже директор табору. – Цього разу темою ми обрали «Життя і пригоди Йосипа». Всі вихованці отримали брошури, у яких розписані правила поведінки в таборі, розпорядок дня, а також є тексти 24 духовних пісень, які вони виконують під час біблійної години. За здоров’ям хлопців та дівчат стежить медсестра. А от сніданок, обід та вечерю готують у шкільній їдальні і привозять сюди. Обов’язковими у раціоні є фрукти, овочі та солодощі.

 

Позаяк у «Лісовій пісні» із хлопцями та дівчатами щодня проводять спортивно-розважальні ігри та змагання, заступник голови райдержадміністрації Михайло Русанюк та начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Терезія Тодавчич подарували їм волейбольні та футбольні м’ячі, а також волейбольну сітку.

 

Для повноцінного відпочинку та розвитку дітей у наметовому таборі створені всі умови: встановлено душові кабінки, комфортні намети, є гральний майданчик та сцена під відкритим небом. Хлопці та дівчата моляться, читають Біблію, граються, займаються рукоділлям. Згідно правил, тут є і заборони: в жодному разі не можна говорити погані слова, ображати свого ближнього, вживати алкогольні напої та тютюнові вироби. Проте дозволяється сміятися і радіти, лідера мати за друга, говорити один одному чарівні слова, розважатися і радіти життю. Тож позитивний настрій і приємні спогади відпочивальникам «Лісової пісні» гарантовано.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело:anons.uz.ua



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.