Ужгород не потерпає від стоків з Перечина

Цю тему не варто загострювати тим більше, що майже 80% питної води постачається місту з 17-ти підземних свердловин. Як проінформував пан Брежнєв та підтвердили в лабораторії підприємства, нема жодних відхилень в якості ані "вихідної" води (тобто, тієї, котру беруть з дериваційного каналу), ані тої, котра вже спрямовується споживачам, пройшовши насосно-фільтрувальні станції і багатоступеневу очистку. Порушень стандартів нема ні за бактеріологічними показниками, ані за "хімією". 

Михайло Брежнєв розповів, що неодноразово цікавився ситуацією зі стоками з Перечина, і повідомив, що вони не йдуть до річки, а потрапляють на місцеві очисні споруди. До речі, у тому, що ужгородська вода безпечна, запевняють і санепідеміологи – мера минулого тижня були взяті проби у трьох точках Ужа, у тому числі і на "вході" в місто, і аналізи підтвердили відповідність стандартам. 

Утім, хоча ситуація не викликає занепокоєння, міський голова Віктор Погорєлов все ж наказав підготувати листи до екологічних служб, а також Закарпатської обласної та Перечинської районної адміністрацій з проханням ретельніше контролювати стан справ зі стоками, аби запобігти проблемам у майбутньому, - інформує прес-служба Ужгородської міської ради. 

Водночас варто знову наголосити, що більша частина споживачів Ужгорода отримує воду з артезіанських свердловин, які не пов'язані з поверхневим водозабором, а уся вода, що подається споживачам, проходить кілька ступенів очистки та контроль на різних етапах.


Джерело:Ужгородська міська рада



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.