Міліція закликає закарпатців бути обережними з вогнем у лісі

Ліс гостинно зустрічає всіх, хто шукає в ньому відпочинку, проте він вимагає дбайливого до себе ставлення. Із настанням спекотних днів  збільшилася ймовірність лісових пожеж, які можуть стати причиною стихійного лиха. Як свідчить досвід, більшість лісових пожеж стаються через так званий людський фактор: кинутий недопалок чи сірник, залишене без нагляду багаття. А закінчується така недбалість величезними збитками не лише для держави, але й для пересічних громадян. Можливі й людські жертви.
Задля ефективного запобігання виникненню пожеж у природніх екосистемах і оперативного реагування на них в краї працює робоча група УМВС України в Закарпатській області. В період підвищеної пожежної небезпеки правоохоронці займаються відстеженням оперативної обстановки та стану правопорядку на місцях, спільно з природоохоронними органами та іншими зацікавленими організаціями  проводять оперативні рейди з дотримання правил пожежної безпеки. Для допомоги працівникам МНС та Держкомлісгоспу наближено маршрути нарядів міліції до місць масового відпочинку людей у лісопарковій зоні. 
Але ні міліція, ні держлісгоспи, ні оперативно-рятувальна служба самостійно не впораються з лихом, що зветься лісовими пожежами, без допомоги громадян. Будьмо обережними у поводженні з вогнем!


Джерело:УМВС України в Закарпатській області



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.