На Закарпатті триває грибний сезон, у зв'язку з цим ми надаєм вам рецепти грибних блюд від ужгородського ресторану "У Сако"
Чудовими рецептами ділиться шеф-повар Ганна .
1)Грибний салат з картоплею
300 грам солених, маринованих або відвариних у власному соці грибів, 4-5 картоплин, 1 огірок або стакан квашеної капусти, 1 головка цибулі, або 50-100 грам свіжої зеленої цибулі, стакан сметани, сіль, цукор, укроп або зелень петрушки,гірчиця, 1-2 зварених в круту яйця 2-3 помідора.
Гриби, відварену картоплю та інші продукти харчування, заливають, заправляють сметаною, прикрашають зеленю, додють яйця і тонесенько нарізають ломтиками помідора або перця.
Грибний салат з ветчиною
200 грам маринованих, солених або відварених в власному соці грибів, 100 грам вітчини, 5-6 відварених картоплин,1-2 свіжих або солених огірків, 1-2 помідора, 1 головка цибулі, або 50 грам зеленої цибулі, стакан сметани, столовий оцет, або лимоний сік, сіль, цукор, гірчиця, перець, цибуля, зелень, 1 зварене в круту яйце, 50 грам зеленого салата.
Продукти нарізають і заливають сметаною, частину заправки наливають в салат вже в самій салатниці. Прикрашають ламтками помідорів та зелені. До салату можна додати також ломтки яйця. Подають купками, на листі зеленого салату.
Грибний салат з оселедцем
200 грам відварених у власному соку "рижиків", 200 грам білих грибів, 400 грам невеликих помідорів, 1-2 цибулі або 50-100 зеленої цибулі, 2 оселедця, 2 зверених в круту яйця ,сметана або майонез, 1-2 столові ложки творога,зелень, 1 солений огірок.
Гриби, відварені в власному соці помідори, цибуля і яйця нарізані маленькими шматочками. Оселедець вимочують, чистять та нарізають вузькими шматками. Сметану, або майонез змішують протертим творогом, добавляють рідину, що залишилась від нарізки помідорів та огірків. Продукти перемішують,викладають в салатницю та прикрашають зеленю,ломтками яйця та помідорів .
Приємного апетиту!