Хористи з Мукачева взяли участь в Міжнародному конгресі у Іспанії (ФОТО)

Мукачівський хор хлопчиків та юнаків гідно представив  Україну  на великому мистецькому духовному  форумі в числі 80 хорів з 15 країн світу.

По дорозі до Гранади  і назад   відбулися концерти і імпровізовані виступи хору :  в Венеції, у церкві Santa Chiara; в Барселоні, в культурному центрі «Robert Brillas» за сприяння Генерального консульства України; в Мадриді , в соборі San  Pascual,  в  Катедральному соборі Аlmudena; в монастирі Trillo.

Пісдя концерту хору в Гранаді, в  соборі San Ildefonso, президент  федерації  Pueri Cantores Іспанії Хосе Мартінес назвав мукачівський хор хлопчиків та юнаків «фантастичним  українським хором».

На концертах серед італійської і іспанської публіки було багато українців. Сльози на їх очах свідчили про вдячність за почуту рідну мову, українську високодуховну хорову музику.

Завершив концертну подорож виступ хору в Австрії, в церкві єпископської семінарії Marianum Tanzenberg.

Переповнені враженнями від концертів, творчих зустрічей, спільних репетицій, екскурсій, купання в Середземному морі, учасники  хору, вже традиційно  відвідавши по дорозі додому аквапарк в Ніредьгазі, повернулись в Мукачево. 

 

 

 

 


Джерело:zakarpattya.net.ua



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.