Родинам загиблих в ДТП у Польщі виплатять по 10 тис. грн

Кожній сім’ї з Тернопільської області, яка втратила 30 липня 2012 року своїх рідних у ДТП в Польщі, нададуть матеріальну допомогу в розмірі 10 тисяч гривень.

Відповідне доручення дав голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян.

 

Як повідомили  у Тернопільській ОДА, таке рішення губернатора підтримала обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

Кошти буде виділено із резервного фонду обласного бюджету.

 

Відтак, 80 тисяч гривень буде спрямовано для організації поховання осіб, які загинули в ДТП 30 липня на території Республіки Польща.

 

Крім того, 10 тисяч гривень буде виділено на лікування особи, яка постраждала внаслідок аварії.

 

Також планується виділити 11 тисяч гривень для організації доїзду членів родин загиблих в Республіку Польща до місця аварії.

 

Як повідомлялося, 30 липня під Братошевіцами Лодзького воєводства Польщі на нерегульованому залізничному переїзді потяг протаранив мікроавтобус, в якому їхало 10 осіб, всі українці, жителі Тернопільської області. 9 людей загинули.

 

На роботу в Польщу 8 з 9 загиблих приїхали з Бережанського району Тернопільської області, деякі з них на роботу за кордон потрапили вперше. Постраждалі проживали в селах Мечищів, Шибалин і Надорожнів. Власне з Мечищева - 21-річна дівчина, яка вижила в ДТП, її чоловік - загинув. Загиблий водій - також з села Мечищів.


Джерело:zaxid.net



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.