Студенти ЗакДУ практикуються за світовими стандартами туризму у курортних регіонах Туреччини

 Влітку 2012 року Закарпатський державний університет продовжив досвід співпраці із одним з найбільших на ринку СНД міжнародних туроператорів, завдяки чому студенти знову отримали можливість пройти стажування за кордоном, а саме в Туреччині, на базі компанії ТЕЗТУР. 

Завдяки спільним зусиллям керівництва та кафедри туризму ЗакДУ, регіонального директора комнанії ТЕЗТУР в Туреччині Олександри Глухан (регіон Сіде) та ініціативних студентів цього року вже 15 студентів нашого університету відбули на стажування до Туреччини. Ряди працівників компанії ТЕЗТУР в туристичних регіонах Анталія, Белек, Сіде та Аланья тепер поповнили студенти різних курсів та спеціальностей: Туризм (Жученко Ірина, 1 курс/ Галас Олеся, 2 курс/ Думнич Іветта, 3 курс/ Гвардіонова Марта, 3 курс/ Кондор Яна, 3 курс/ Мерцин Ганна, 3 курс/ Гобан Владислава, 3 курс/ Куруц Едуард, 3 курс/ Лакатош Мирослав, 3 курс), Економіка (Пуха Констянтин, 2 курс/ Мага Роман, 2 курс/ Боднарчук Наталія, 3 курс), Країнознавство (Вовчок Вікторія, 2 курс), Інформатика (Морочило Іван, 3 курс), Правознавство (Кононученко Олександр, 4 курс).

 

З 19 квітня студенти ЗакДУ, згідно з контрактом, пройшовши курс підготовки, розпочали роботу на посадах трансферманів (супровід туристів з аеропорту до готелів, з готелів до аеропорту, знайомство їх з культурою, традиціями та визначними місцями східної країни) та відповідальних за проведення розважальних екскурсій. Цього року наші студенти отримали змогу не тільки попрацювати в таких туристичних регіонах, як Анталія, Белек, Сіде та Аланья, а й відвідати майже всі історичні та природні визначні місця Середземоморського узбережжя, а також побувати в культурній столиці Туреччини – Стамбулі, релігійній мецці – Ізраїлі, острівній частині Туреччини – Північному Кіпрі.

 

Несподіванкою на початку сезону стало також підвищення двох студенток за підсумками роботи в минулому сезоні. Іветті Думнич надали можливість спробувати себе в сфері менеджменту торгівлі, а саме здійснювати контроль продажів компанії ТЕЗТУР в одному з елітних магазинів шкіри та хутра мережі AliceMondial, а Марті Гвардіоновій випала можливість попрацювати в екскурсійному відділі головного офісу компанії ТЕЗТУР.

 

Більше подробиць про насичене літо, досвід роботи та нові враження, чекайте після повернення студентів до України.

 

«Всі ми щиро вдячні Закарпатському державному університету та кафедрі туризму, зокрема, за надану можливість професійного та особистого розвитку!» - пишуть студенти у електронних листах із практики.



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.