Міліція Закарпаття про кращих працівників(ФОТО)

Дільничний інспектор, як ніхто з правоохоронців, близький до людей. Він перша, а нерідко єдина допомога на селі. Тож Іван Коваль після закінчення середньої школи вирішив – буду дільничним. У 2003році після закінчення Івано-Франківської середньо-спеціальної школи міліції лейтенант міліції Іван Коваль був призначений на посаду дільничного інспектора  і довірили йому зону, яку простою не назвеш гірські села Бронька та Суха, віддалені від районного центру.

 

    Через 6 років Івана Коваль переводять на дільницю з більшим обсягом роботи у с.Довге, де чисельність населення становить майже 6800.

 

    - Одним із перших завдань дільничного є профілактична робота, – розповідає Іван Коваль, - від цього залежить правопорядок на дільниці. Потрібно знати жителів кожного двору, цікавитись їх проблемами, допомагати в разі біди. Дільничний Коваль знає майже кожного на своїй дільниці, а розповіді про їх жителів може вести дуже довго. «Особливої уваги у боку міліції потребують раніше засуджені, особи, що зловживають спиртним, а також ті, які схиляють до скоєння злочинів, - говорить дільничний. - Щомісяця ми перевіряємо їх за місцем проживання, прислухаємось до думку родичів та сусідів».

 

    Як проводить профілактику Іван Коваль на своїй дільниці, свідчать складені ним протягом поточного року 26 адміністративних протоколів. Внаслідок чого на ряд порушників було накладено адміністративні штрафи та на перший раз  попереджені. Минулого року Івана Коваль було призначено на посаду старшого дільничного інспектора, а згодом присвоєно звання «майора міліції».  Ним протягом року на території села Довге виявлено та вилучено  дві одиниці вогнепальної зброї, яку зберігали мешканці села без будь-яких документів на зберігання та носіння зброї.  Крім цього виявив та вилучив у мешканця с. Довге наркотичну речовину, яку селянин зберігав для власних потреб. За даним фактами Іршавським РВ УМВС  було порушено кримінальні справи. Правда, стверджує дільничний інспектор, його дільницю ще можна назвати спокійною.

    До речі, директор ТзОВ санаторію «Боржава»,  який знаходиться у с. Довге.  Олег Гурін  висловив задоволення роботою місцевого дільничного інспектора та взагалі іршавської міліції. Територія ТзОВ санаторій «Боржава» приваблива для зйомок наречених, а тому в період весіль  багато бажаючих зробити незабутні фото.   Бувають випадки, коли  протягом дня приїздить на зйомки 15-18 весільних кортежів, а це велика кількість сторонніх людей на території санаторію, і в цей час доводиться звертатись за допомогою до дільничного інспектора Івана Коваль.

 

                    

 

    Крім цього щосуботи на території с. Довге проходить ринок, куди приїздять підприємці та покупці із навколишніх сіл та районів. Кожної суботи дільничний Коваль знаходиться на охороні громадського порядку на ринку, де до нього люди звертаються по будь-яким питанням.

    Добре, що вдома Іван Коваль знаходить підтримку з боку дружини Люби та двох синочків 7-річного Іванка та  3-річного Максима.

 

 

Віта Горзов,  помічник начальника ВГ та ЗМІ Іршавського РВ УМВС

України в Закарпатській області                 

 

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.