Закарпатець зробив будинок з пляшок шампанського

До прикладу, у руках одного із жителів Березова, Хустського району, пляшка із-під шампанського стала будівельним матеріалом. А 5 тисяч таких пляшок – вже першим поверхом одного будинку. 

Задум, на перший погляд, здається дивакуватим й не віриться що таке можливо. Проте, як виявилось, це цілком реально. Лише одна людина вірила та знала, що «пляшкову» будівлю в повсякденному житті змайструвати вдасться. Це сам господар, місцевий житель села Березова – Василь Вовчок, 1937 року народження.
 
 На жаль, з перших вуст дізнатися історію будинку із пляшок нам не вдалося. Господаря півтора року тому не стало. Проте у пам’яті кожного жителя Березова цей чоловік залишив свій глибокий слід. Місцеві жителі розповідають, що чоловік за професією був звичайним електриком. Проте завжди цінував красу.
 
 Слід відзначити, що сам фундамент будинку викладений із річкового каменю. На перший поверх використано 5 тисяч пляшок із-під шампанського, які збирали всією сільською громадою, другий – побудовано з дерева. В середині будівлі є саморобний камін, різні старовинні, унікальні речі та виготовлені власними руками господаря. Крім того, тут можна побачити багато сімейних фото, портрети історичних постатей та живописні картини. На подвір’ї поблизу ставка змайстровано фонтан у вигляді летючого птаха. А на околиці, перед садибою височіє кам’яна споруда – Вознесіння Ісуса Христа, яку вже і освячено. Тож, місцина унікальна і подальша доля будинку повинна бути світлою. Зараз скляний куточок Хустщини набуває популярності, сюди все частіше приїздять туристи.

Джерело:М-Студіо

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.