Угорський пам’ятник на Верецькому перевалі знову спаплюжили (ФОТО)

 Меморіальний пам’ятник на Верецькому перевалі, присвячений 1100-річчю приходу угорців до Карпатського басейну, невідомі особи знову розмалювали надписами: «Смерть мадярам», «Тут Україна» тощо.

 

 

 

 

Зафіксували надписи туристи, які піднялися сюди 11 серпня.Нещодавно пам’ятник був очищений від сторонніх надписів та слідів підпалу. Але ненадовго. «Як довго це триватиме?», – запитує видання.

Нагадаємо, що 19 лютого 2011 близько трьох годин ночі місцевими мешканцями було виявлено підпал монументу. Пізніше правоохоронці затримали підозрюваних у скоєнні цього злочину – голову закарпатської «Свободи» Олега Куцина, його заступника Руслана Поливку та голову Ужгородської міської організації Томаша Лелекача. Однак після двох діб утримання їх у міліції, вищезгаданих осіб було звільнено з-під варти. Невдовзі Воловецький районний суд визнав винним у підпалі Руслана Поливка. Закарпатський апеляційний суд це рішення скасував, зобов’язавши переглянути справу.

Лідер закарпатських свободівців Олег Куцин балотуватиметься по домовленості з Об’єднаною опозицією у 72 окрузі – з центром у Рахові.

 

 

 

 

Джерело: Мукачево.net




TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.