Закарпатські водії озброюються відеокамерами (ФОТО)

З моменту офіційного дозволу знімати на камеру працівників Державної автоінспекції, закарпатські водії, слідом з колегами по керму з інших регіонів країни, масово почали оснащувати власні автівки пристроями для відеозйомки.

Як розповів нам таксист Василь, він свою камеру придбав разом з карткою пам'яті на 8 Gb десь за 400 гривень. Встановлений він на лобовому склі й записує постійно усе, що відбувається на дорозі під час руху. Як тільки пам'ять на пристрої закінчується, автоматично починає видалятися відео з кінця і на його місце записується нове. За потреби пристрій можна розвернути в будь-який з боків, аби зафіксувати на відео, скажімо, розмову з працівником ДАІ.

"У мене ще такого не було, але ось мій товариш розповідав, що якось його зупинили і ствердужвали, що він порушив правила. Але коли водій запросив працівників ДАІ подивитися на відео ситуацію, про яку вони говорять, ті відразу дали задній хід та побажали щасливої дороги", - розповідає чоловік.

Зауважимо, нещодавно розгорілася справжня дискусія з приводу відеофіксації роботи працівників ДАІ: одні наполягали, що це протизаконно, інші - навпаки. Опісля міністр Микола Азаров офіційно заявив, що відеофіксація на дорогах є легальною.

 


Джерело:mukachevo.net

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.