Село на Виноградівщині відзначило свій день на міждународному рівні

Утім, це не виняток, а, скоріш, характерна особливість святкування сільських іменин у цьому прикордонному населеному пункті. Представники з угорських сіл-побратимів Золотокомара, Берегфердева, Топіосечева, а також трансільванського Чіксент Кіраля зайняли чи не половину модерної сцени на стадіоні спорткомплексу «Тиса». А ще ж були поважні гості – перший заступник голови ОДА Іван Бушко, міський голова Берегова Іштван Гайдош, провідний консул Берегівського консульства Угорщини Мікловш Дюрін, усі заступники голови Виноградівської держадміністрації, духовні наставники місцевих релігійних громад.

Першим до учасників свята з вітальною промовою звернувся сільський голова Пийтерфолво Валентин Товт. А Іван Бушко, який балотується до Верховної Ради по одномандатному виборчому №73 , привітавши учасників свята,  запевнив їх, що зробить усе можливе, аби відродити колишню славу затисянського краю. Задля цього слід рішуче позбутися штучних перепон на шляху розвитку фермерства, впроваджувати нові технології сільськогосподарського виробництва.

У свою чергу міський голова Берегова Іштван Гайдош у виступі акцентував увагу присутніх на нещодавно прийнятому важливому для угорського населення краю мовному законі. Без політики, звичайно, не обійтися в гарячу виборчу пору, та не вона була головною на велелюдному  колоритному святі. За успіхи в соціально-економічному розвитку села ряд мешканців Пийтерфолва, Тисобекені, Форголані відзначені грамотами ОДА.

В урочистій обстановці їх вручили заступники голови РДА Єва Данич та Михайло Русанюк. По завершенні офіційної частини розпочався справжній сільський фест.  Чимала юрба глядачів буквально «прилипала» до сцени, де впродовж кількох годин не стихали милозвучні мелодії пісень і танців. Виступали  маленькі аматори сцени дитсадків і  шкіл, а також гуртківці танцювального колективу «Сонечко» ( кер. Ержіка Кокош), фольклорний народний ансамбль ( кер. Чобо Сіладі), гурт акордеоністів Кароля Кокоша, хореографічна група ДШМ ( Анжеліка Гербе).

У цей же час на футбольному полі тривали запеклі баталії аматорських сільських команд, у казані булькотів духмяний бограч, щедро лилися напої у ятках. Художники Федір Сільваші та Габріелла й Петро Шолтеси влаштували виставку своїх картин, а народна майстриня Катерина Морожі представила на огляд  роботи національної вишивки, які вона власноруч виготовила цієї зими…

Ближче до вечора кількість учасників свята на спорткомплексі «Тиса» дедалі зростала, адже тут чекали приїзду  з Будапешта відомих артистів Дєрдя Кордо та Клару Балаж, які везли в затисянське село  спеціальну естрадну програму.

 

 

 

 

 


Джерело:"Новини Виноградівщини"

 

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.