Оздоровити виноградівських дітлахів допоміг Євросоюз

Літо ставить перед батьками одвічну проблему – влаштувати дітям гарний відпочинок. Адже це пора зміцнення їхнього здоров`я, пізнання цікавого, нових знайомств та пригод. це пора морального загартування, духовного збагачення, пора яскравих вражень, творчості тощо.

Протягом лютого-липня Національна Асоціація Державної Опіки Угорщини спільно з Виноградівською районною громадською організацією «Спілка жінок України» плідно працювали за проектом технічної допомоги Європейського Союзу «Діти, які перебувають під опікою держави,  за майбутнє навколишнього середовища», в рамках Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013. Виконуючи рiзнi завдання, учасники заходів, близько 150 дітей соціально вразливих категорій, мали можливість вiдкривати навколишній свiт, пізнавати самих себе та шукати в цьому світі своє мiсце.

Саме у межах цього Проекту 40 дітей, зокрема, діти із малозабезпечених сімей, обдаровані учні нашого району та сусідньої Угорщини провели незабутні дні у таборі відпочинку на базі Пийтерфолівського ліцею. Робота у таборі  базувалася на розвитку дитячої ініціативи, самодіяльності, колективної творчості й полягала у проведенні кожного дня змістовного, цікавого, активного відпочинку. Діти були залучені до участі у бесідах на екологічну тематику та екологічних квестах, дивилися фільми про природу та сучасні екологічні проблеми, брали участь в обговоренні актуальних проблем захисту навколишнього середовища. Екологічна тематика охоплювала не лише питання захисту природи, але також і моральної чистоти людини та здорового способу життя. Завдяки місцевому підприємцю Степану Іллейшу, школярі мали можливість щодня відпочивати у парку розваг с.Пийтерфолво – зі справжнім «чортовим колесом» та іншими атракціонами.

На початку серпня другим етапом літнього відпочинку у рамках Проекту стала поїздка 20 дітей вищезазначених категорій району до Угорщини (м.Нодькалло), де також проводилися інтелектуально-розумові ігри та конкурси, різноманітні екскурсії. Організатори приклали максимум зусиль для того, щоб кожен день був неповторним і надовго залишався дітям приємним спогадом про незабутній літній відпочинок.

Всі діти, повні приємних вражень, повернулися додому задоволеними, повними позитивної енергії, готовими до нових звершень. Та головне, щоб і надалі усі школярі зберегли теплоту спілкування, щоб намагалися спові­дувати здоровий спосіб життя, дотримувались принципів товариськості, взаємоповаги, прагнули до самовдосконалення.

Автор:Ірина Поличко


Джерело:"Новини Виноградівщини"



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.