Студенти УжНУ долучилися до святкування Дня Незалежності (ФОТО)

У рамках святкування Дня Незалежності в Ужгороді відбулися заходи з відзначення 21 річниці нашої країни, зокрема, конкурси на кращу вишиванку та краще виконання української пісні. Чимало жителів та гостей міста долучилися й до «живого ланцюга» — пронесення величезної жовто-блактиної стрічки. Актив студентського профкому нашого університету також не залишився осторонь святкових подій: молодь пройшлася містом у національному одязі, а також розмальовувала перехожих національною символікою.

«Акція єднання» тривала маршрутом з площі Театральної до Закарпатського музею архітектури і побуту. Юнаки і дівчата, одягнені у вишиванки, разом з іншими учасниками руху, урочисто пронесли жовто-блактину стрічку під музичний супровід колективу «Гудацька тайстра». У вищеназваному музеї на цей час вже відкрилася виставка виробів народного мистецтва, під час якої можна було скуштувати й національні страви.

Чимало ужгородців у День Незалежності були охочі розмалювати обличчя та тіло національною символікою. Найбільшу популярність мали український прапор на обличчі, калина і маки.

«Ми любимо брати участь у святкових подіях нашого міста, тому одразу погодилися на пропозицію долучитися до кількох акцій, які відбувалися у цей день. Мені здається, що у нас вийшло щось ніби міні-фестивалю на День Незалежності», — розповідає Андріана Завадяк, голова студентського профкому УжНУ.

 

 

 


Автор:Наталія КАРАЛКІНА

Джерело:«Погляд»

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.