82-річна міжгірчанка допомогла дитині нетрадиційною медициною

 Походи на природу не бувають без пригод, у тому числі прикрих. За вояжів у ліс у теплу пору на мандрівників інколи чатують ядовиті змії. Цьогоріч на Міжгірщині офіційно зареєстровано чотири випадки їх агресивних нападів.

 

У райлікарню влітку звернулися за медичною допомогою різного віку троє міжгірців та один верхньобистрянець, яких підступно вжалили отруйні гадюки під час відпочинку в гірській місцевості та за збору природних дарів. На щастя, за оперативного втручання людей у білих халатах все обійшлося благополучно.

 

Страждають від укусів плазунів і свійські тварини на випасах. Худобині, як і людям, у порятунку також народна медицина. У нетрадиційних методах лікування потерпілих добре знається, приміром, 82-річна міжгірчанка Ганна Маркович. Нещодавно вона виручила хлопчину-першокласника. Причому з ним сталася незвична неприємна подія. Негідник не вжалив його, а тільки перебіг ноги. Внаслідок страху підліток несподівано втратив дар мови. Під час звертання до старенької знахарки, та порадила батькам знову податися на природу і виконати таку місію: впіймати змію на рогач у присутності хлопчини, але борони її вбити. Згодом за виконання підказаного ритуалу справді сталося диво. Коли придавили до землі розчепіреною палицею гадюку і відтак її випустили з кліщів, юнак на радість рідні не те, що заговорив після довготривалої німої мовчанки, а голосно закричав: “Тікайте, бо гад вас вкусить!” З тих пір, слава Богу, школяр розмовляє без всякого заїкання.

 

На рахунку бабусі Ганни Іванівни нещасних подій з щасливим результатом вже безліч. Як правило, добро робить лише за “дякую”, бо, за її словами, дар, яким володіє, від Всевишнього.

 

 

Джерело: Василь Пилипчинець, mizgir.com.ua




TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.