День села святкували у неділю у Веряці, що на Виноградівщині

Тут точно не відома дата створення села, але проблему цієї неточності вирішили просто – приурочили день села до дня народження України.

Жителям села Веряця, що на Виноградівщині , точно не відома дата заснування своєї Малої Батьківщини. Хоча, кажуть місцеві історики, перші згадки про село датуються ще 14-им століттям. З нагоди дня села влаштували свято.Жителів та гостей Веряці розважали місцеві колективи. Були цього дня й футбольні матчі приурочені до свята, на яких за першість змагались 4 команди. Також тут відзначали грамотами головних активістів села. Люди, яких місцеві поважають найбільше удостоїлись грамот від обласної та районної ради. Почесні відзнаки вручав голова районної ради Олег Любімов. Так, грамотою обласної ради відзначено: Петра  Старосту, сільського голову, Василя Цопка, депутата сільради, Олександра Чейпеша, підприємця, Ганну Талабіру, вчителя місцевої школи та Сергія Чейпеша, тренера футбольної команди

Захід проводиться вже другий рік поспіль й минулого року на святі було чимало людей. Цього ж разу публіки очікували не менше. Взагалі селяни ще на початку свята вже були звеселені й задоволені заходом.


Джерело:Прес-служба облради

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.