Міліція Рахова забезпечува громадський порядок в дні бринзи (ФОТО)

У першу неділю вересня, уже втринадцяте поспіль, у Рахові проводився фестиваль гуцульської бринзи. Організаторами його виступили Рахівська районна державна адміністрація та районна рада. А за дотриманням правопорядку під час масових гулянь слідкувала рахівська міліція. Посмакувати неповторними, приготованими на ватрі гуцульськими стравами—шашликом із баранини, токаном із бринзою, баношем, вурдою і т.д. цьогоріч з’їхалося до Рахова понад 15 тисяч гостей з усієї України, Росії, сусідніх Угорщини, Словаччини, Чехії, Польщі, навіть з Австрії.

    Чудова вереснева погода сприяла святові, яке вдалося на славу. Торгові павільйони й столики розтягнулися по території десь на півтора кілометра. Кожен населений пункт Рахівщини був представлений власною садибою, загалом працювало два десятки великих павільйонів і зо дві сотні малих торгових точок.

    Аби забезпечити дотримання правопорядку під час масових гулянь, рахівська міліція майже в повному складі була задіяна в минулі вихідні. За словами начальника Рахівського РВ УМВС підполковника міліції Павла Басараби, на святі гуцульської бринзи для охорони правопорядку було задіяно 117 працівників райвідділу плюc кілька екіпажів УДАІ та місцеве громадське формування з дотримання правопорядку «Крук». Міліція спрацювала на відмінно - жодних порушень правопорядку на святі допущено не було, незважаючи на те, що спека добряче розморювала деяких гостей… Декому ставало зле. Приміром, гостя з Угорщини, жінка-інвалід, попросила довести її серед натовпу до машини, тож міліціонери доправили її, куди та хотіла, на міліцейському автотранспорті.   

                

    Загалом Рахівщина є спокійним в криміногенному плані регіоном краю, живуть тут трудолюбиві люди, котрі не звикли конфліктувати із Законом. Однак правоохоронці давно зауважили, що під час свята бринзи криміногенна обстановка в районі покращується й правопорушень і злочинів практично не скоюється. Так було й тепер.

 


 

Джерело:УМВС України в Закарпатській області



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.