Закарпатські міліціонери проводять “Урок”

Для працівників відділення  кримінальної міліції у справах дітей розпочався комплекс профілактичнихзаходів, спрямованих на попередження злочинності серед неповнолітніх. Так, із 1 до 10 вересня нинішнього року на території України проводяться Всеукраїнські профілактичні заходи “Урок”, основною метою яких є виявлення школярів, які не відвідують занять та схильні до правопорушень.

Упродовж цього часу працівники ВКМСД Мукачівського міськвідділу міліції  спільно з представниками відділів освіти і науки, служб у справах  дітей слідкують за тим, як учні м. Мукачева та Мукачівського р-ну будуть відвідувати шкільні заняття. Додатково проводять бесіди та зустрічі з адміністраціями шкіл, учителями та батьками. Перевіряють Інтернет-клуби, кафе, парки з метою виявлення дітей, які прогулюють навчання. За час проведення заходів працівники ВКМСД щодня відвідують навчальні заклади, де проводять профілактичні лекції та бесіди з учнями щодо відповідальності за правопорушення: куріння, вживання алкогольних напоїв, порушення громадського порядку, хуліганські випади та нецензурну лайку.

Також нагадуємо і про відповідальність батьків за невиконання обов’язків з виховання та навчання дітей (відсутність контролю за відвідуванням навчальних закладів, неналежну підготовку до навчання), за що передбачена адміністративна відповідальність.


Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.