Потяг-ностальгія «Закарпаття Експрес» побував у Виноградові (ФОТО)

Минулої п’ятниці потяг-ностальгія «Закарпаття Експрес» з близько 300 пасажирами знову прибув на залізнничний вокзал м. Виноградова, звідки туристи автобусами поїхали на берег Тиси на комплекс відпочинку «Чорна гора». При вході з хлібом та сіллю вітали гостей керівники Виноградівської РДА.

 

На березі швидкоплинної Тиси гостей чекав приємний сюрприз. Ведучі художньої програми Едіта Терек та Ечі Матей розповіли гостям про історію краю, визначні історичні та архітектурні пам’ятки Угочанщини.

У своєму вітальному слові голова РДА Тетяна Граб наголосила, що Виноградівщина є тією початковою крапкою, з якої починаються добрі відносини двох великих та дружніх народів. Вона висловила вдячність організаторам заходу, генконсулу Берегівського консульства Іштвану Товту та Белі Молнару за організацію поїздки, гостям побажала змістовно, гарно провести час на Закарпатті.

Генконсул Берегівського консульства Іштван Товт висловив побажання частіше використовувати залізнодорожну інфраструктуру, що дає змогу розвивати сільський та зелений туризм, підвищувати добробут людей прикордонної зони.

Від імені туристів Угорщини сердечно вітав присутніх, господарів, аматорів сцени Бела Молнар, який втретє організував цей проект. У вітальному слові зробив акцент на те, що на Закарпатті, зокрема на Виноградівщині, угорці, русини, українці у всі часи жили в мирі і злагоді, ніколи не воювали один проти одного.  Це мирне співіснування – неоцінений скарб, що теперішнє та майбутнє покоління повинні берегти.

Гостей чекала смачна вечеря та змістовна культурна програма за участю оркестру викладачів школи мистецтв ім. Бели Бартока, фольклорного ансамблю Карла Кокоша, русинского ансамблю Карпатія, подружжя Тарнаїв та інших представників естради.

Наступного дня туристи знайомилися з містом, відвідали картинну галерею у с. Пийтерфолво, побували у музеї леквару Павла Тізеша. З Виноградова потяг з туристами взяв курс на Вишково.

 

 

 

 


Джерело:"Новини Виноградівщини"



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.