День села відбувся у виноградівській Вербовці (ФОТО)

У неділю святковий і піднесений настрій панував у Вербовці, яке відзначало День села. Пообіді на центральній площі перед адмінбудинком зібралися мешканці цього населеного пункту та Чорного Потоку, а також численні гості – кандидати у депутати Верховної Ради України Іван Бушко та Іштван Гайдош, депутат обласної ради Карло Резеш, голова райдержадміністрації Тетяна Граб,заступник голови районної ради Борис Керечан, Шаланківський сільський голова Віктор Альохін.

Урочистості відкрив сільський голова Валентин Локовці. Затим він вручив грошові премії старожилам, а також паспорти громадянина України юним мешканцям села.

Вітаючи сельчан зі святом, Іван Бушко відзначив, що село Вербовець відоме більше 700 років як одне з кращих на Виноградівщині. За ці роки були підйоми і спади. Але сельчанам вдавалося долати всі труднощі. Останній підйом відбувся у 70-80-і роки, протягом яких вдалося побудувати сучасну соціальну систему – дитячі садки та школи, інші об’єкти, які знаходяться на території населених пунктів.

На жаль, так сталося, що за останні 20 років систему відповідно не утримували. Він висловив сподівання, що незабаром ці проблеми вдасться вирішити і в селі відбудуться приємні переміни. Запевнив сільських мешканців, що має щире бажання, сили та можливості працювати заради загального блага. І тому найближчим часом дороги, які ведуть у село, будуть відремонтовані, а також вдасться відродити дитячий дошкільний заклад, адже на нього з нетерпінням чекає чимало сільських діточок. «Ці зобов’язання я взяв на себе і докладу всі зусилля для їх виконання», – сказав Іван Іванович.

Голова районної державної адміністрації Тетяна Граб вручила відзнаки активістам села. Нагрудним знаком обласної державної адміністрації «За розвиток регіону» нагороджено приватного підприємця Йосипа Фовріша, а почесними грамотами РДА Федора Гомокі, Єву Мелеш, Ольгу Сидор.

Концертну програму відкрили дзвінкоголосим співом і веселими танцями найменші жителі села. Чудового настрою додали учасники художньої самодіяльності, яких оплесками вітали присутні.

 


Джерело:"Новини Виноградівщини"

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.