В УжНУ усі проректори будуть рівними, «першого» не призначатимуть

 Керівник УжНУ також наголосив, що для нього немає престижних чи елітних факультетів: державне фінансування вузу спрямоване для потреб усіх підрозділів, а класичний університет, за його словами, важко уявити без тих факультетів, на які приміряють ярлики «непрестижності» через показники конкурсу серед абітурієнтів.

Крім того, виступаючи у прямому ефірі Закарпатської облдержтелерадіокомпанії, проф. Федір Ващук, відповідаючи на питання ведучої щодо імовірної зміни деканів, запевнив: «Навіть такої думки не виникало. Сьогодні відбулася ділова конструктивна розмова із деканами та керівниками структурних підрозділів. Я бачу, що це професіонали, патріоти своїх навчальних підрозділів, тому не викало думки щодо кадрових змін».

Крім того, професор Ф. Ващук розповів, що під час зустрічей на факультетах побачив вже понад 2 тисячі студентів. "Я 17 років ректор, тому для мене достатньо поспілкуватися, почути запитання, щоб зрозуміти настрій студентства. Щодо викладацького складу - в університеті все нормально. Особливих реформ чи новацій непотрібно, йде нормальний навчальний процес. Тому мої перші дії й були спрямовані на найслабше місце вузу, а це фінансовий стан. Хоча сьогодні мене за це критикують. Але слід вирішувати проблему - університет має півторамільйонний борг".

 

УжНУ



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.