Хорватський доброволець АЗОВу: Важливо збудувати «мозок» армії, а з цим в Україні великі проблеми

За ініціативи Національного Корпусу та Нацдружин у Луцьку відбулась зустріч з хорватським добровольцем полку АЗОВ учасником війни за незалежність Хорватії, членом футбольного фанатського угрупування Загребського Динамо Bad Blue Boys Денисом Шелером. Поспілкувались з військовим і журналісти 12 телеканалу.Денис Шелер розповів, чому вирішив приїхати в Україну. Пише "Азов Прес".
«Якщо ти можеш щось тут зробити чи змінити, ти повинен тут бути. Твоє місце там, де ти потрібен», - сказав він.
Військовий зазначив, що участь у хорватській війні брало чимало іноземних добровольців, котрі приїхали допомогти захищати та звільняти Хорватію. Серед них було і багато українців.

Він вважає, що між війною в Україні та війною у Хорватії є багато паралелей.
«У нас все так само починалося і розвивалося. Анексія територій та підтримка місцевих сепаратистів країною-агресором», - додав він.

Шелер висловив думку про те, що для завершення війни на Донбасі в першу чергу має бути чітка політична стратегія, а потім вже можна говорити про військові речі.
Доброволець, наголосив на тому, що українська армія є доволі хорошою, а деякі підрозділи, навіть відповідають вимогам найкращих європейських підрозділів та армії НАТО
«Дуже важливо збудувати "мозок" армії, а з цим є великі проблеми», - зауважив він.

Також Денис Шелер висловив жаль з приводу байдужості української влади до іноземних добровольців.
«Як цим людям не соромно. Самі ж просять про допомогу у інших країн, і самі ж ніяк не допомагають тим іноземцям, які вже воюють на стороні України», - підкреслив він.

За час перебування в Україні, Денис Шелер вивчив українську мову і не відкидає можливості залишитись тут назавжди.
"Як приїхав в Україну та потрапив в полк АЗОВ одразу ж почав вчити українську мову. Батьки змалку мене вчили, що якщо я потрапляю до чужої хати, то я повинен поводитися правильно та відповідно до традицій того дому", - розповів він.
«Я маю бажання тут залишитись. Я бачу в Україні великий потенціал. Я б радо залишився», - сказав хорватський доброволець.

Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.