Релігійний конфлікт в Ясіня завершиний! Переміг здоровий глузд!

Громада храму св. Георгія Побідоносця смт. Ясіня, ур. Кевелів перейшла в Православну церкву України.Про це заявив єпископ Ужгородський і Закарпатський Православної церкви України Варсонофій. Пише Ужгород.ін.
Він звернувся з таким повідомленням: «Громада храму св. Георгія Побідоносця смт. Ясіня, ур. Кевелів щойно покинула Хустську єпархію УПЦ МП та підтримала перехід до Закарпатської єпархії ПЦУ абсолютною більшістю голосів:70 - за, 14 - проти. Священник відмовився від переходу та разом з благочинним від Хустської єпархії ображають людей-парафіян та не хочуть покидати храм. Прошу усіх про молитовну підтримку!».

До речі, 27 січня громада іншого храму селища Ясіня разом з отцем Володимиром Лофердюком майже одноголосно перейшла до Православної церкви України. 


Близько 16-ї години єпископ повідомив остаточну інформацію. Друга громада з Ясіня, яка проголосила перехід до Православної церкви України, перемогла. «Громада смт. Ясіня ур. Кевелів відстояла свій храм! Священники Хустської єпархії УПЦ Московського Патріархату передали ключі від церковної споруди їх законним власникам – громаді, та звільнили храм! Вітаю громаду з перемогою!», – зазначив єпископ Варсонофій.

Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.