«BEREG FEST» відвідали 15 000 гостей (ФОТО)

У Берегові відфестивалив уже 49-й «BEREG FEST». За словами організаторів, цьогоріч його гостями стали близько 15 000 людей.

Традиційним місцем дислокації свята став берегівський стадіон «Дружба». Цікаво, що вже вхід до стадіону став переважно неприємним нагадуванням для усіх відвідувачів фестивалю, що скоро вибори.

Блакитно-білі намети Партії регіонів, десятки прапорів цієї ж політсили та неодноразові подяки зі сцени «регіональним» організаторам ні на мить не давали відпочити від передвиборчих перегонів. Такий політичний "натиск" значно псував атмосферу відпочинку.

Насичена програма фестивалю стартувала ще о 10 ранку й продовжилася за північ: спортивні змагання, конкурси, чавлення винограду, традиційна урочиста хода, танці та співи на сцені. Сотні відвідувачів снували поміж наметів, де продавалося все: від китайських різнобарвних блимаючи іграшок до закарпатських вина і меду. На території свята традиційно можна було скуштувати бограч, шашлик, продегустувати вино, мед.

Проте майже усі гості «БерегФесту» очікували на основну родзинку свята – естрадний концерт, а особливо на молдавську зірку зі світовим успіхом Дена Балана. На власні очі побачити виконався на «BEREG FEST» приїхали звідусіль. Тому займати вигідне місце найкмітливіші почали ще за 2-3 години до основного виступу.

Тож, тим, хто не встиг, доводилося товктися у рухливому безперервному потоці переважно сп’янілих людей. А доволі незручне розташування сцени перетворювало це все на психологічні і фізичні тортури. Хорошою порадою для організаторів наступного фестивалю може бути розповсюдження відвідувачам фесту паперових пам’яток з короткими правилами поводження у натовпі. На жаль, як виявилося, далеко не всі їх знають.

Концертна програма за участі вузькоовідомих закарпатських виконавців, відомих для угорськомовного населення гурту та співачки і всесвітньо відомого Балана – виглядала доволі неконструктивно.

Так, основна маса неприховано очікувала на світову зірку. А того, Дена Балана, у свою чергу,  вистачило на менше, ніж годину. І все. Далі –  салют і дискотека. Проте таки більшість гостей після виступу модавського гостя поспішила на вихід зі стадіону. На дискотеку залишилися "найвитриваліші".

Не можна не додати, що атмосферу «Берег Фесту» значно псувала молодь. На вигляд далеко не повнолітня школярі відкрито розпивали міцні алкогольні напої і курили на території фестивалю. Питання – хто продавав їм алкоголь і сигарети, і чому за цим ніхто не слідкував? 

Однак, без оцих негативних моментів, «BEREG FEST» все-таки став подією. І гарно провести час, мабуть, змогли багато відвідувачів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело:zakarpattya.net.ua



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.