Представники Юридичної клініки ЗакДУ обговорили систему безоплатної правової допомоги

27 вересня 2012 року в приміщенні Закарпатської облдержадміністрації відбувся «круглий стіл» з обговорення організаційних питань забезпечення функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні з 1 січня 2013 року, результатів першого конкурсу з відбору адвокатів, а також підготовки до проведення другого конкурсу з відбору адвокатів.

Учасниками круглого столу від Закарпатського державного університету були представники Юридичної клініки «Альтернатива» Іван Полюжин (помічник директора Юридичної клініки «Альтернатива»), Наталія Стегура та Марина Сойма (методисти Юридичної клініки «Альтернатива»).

Консультанти Юридичної клініки «Альтернатива» вже понад 10 років надають безоплатну правову допомогу соціально незахищеним верствам населення та біженцям, що є безумовно важливим у контексті розвитку цілісної системи безоплатної правової допомоги в Україні.

У роботі «круглого столу» також взяли участь представники Головного управління юстиції у Закарпатській області – члени конкурсної комісії з проведення конкурсу адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, громадських організацій адвокатів, представники органів внутрішніх справ, суддівського корпусу, Державної прикордонної служби, Служби безпеки України, обласної державної адміністрації.

Протягом роботи«круглого столу» учасники розглянули такі питання:

1. Формування системи безоплатної правової допомоги в Україні. Результати першого конкусрсу з відбору адвокатів та підготовка до другого конкурсу

2. Роль адвокатури в забезпеченні реалізації Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

3. Проблемні питання функціонування системи безоплатної правової допомоги.

4. Взаємодія правоохоронних органів та центрів з надання безоплатної вторинної допомоги відповідно до положень нового Кримінального процесуального кодексу України.

У підсумку дискусії складено детальний перелік рекомендацій Координаційному центру з надання правової допомоги щодо удосконалення механізму реалізації безоплатної правової допомоги в Закарпатській області.


Джерело:ЗакДУ

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.