Дмитро Саламатін: “Навчання “Перспектива – 2012” продемонстрували професійність Збройних Сил України”

“Командно-штабні навчання “Перспектива-2012” продемонстрували професійність Збройних Сил України довели готовність армії діяти в умовах, що швидко змінюються та реагувати на сучасні виклики у світі”, – про це заявив Міністр оборони України Дмитро Саламатін, коментуючи завершення навчань “Перспектива – 2012”.

Навчання “Перспектива – 2012” проводилися у три етапи з 18 вересня по 4 жовтня згідно з Планом бойової підготовки на 2012-й рік, і до них було залучено усі військові частини Збройних Сил України.

На полігонах Сухопутних військ, Повітряних Сил та Військово-Морських Сил Збройних Сил України відбулися батальйонні, ротні тактичні навчання, тактичні навчання з підрозділами протиповітряної оборони Сухопутних військ та зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України, а також тактико-спеціальні навчання з частинами забезпечення.

Крім того, під час “Перспективи-2012” було проведено тактичні (льотно-тактичні, тактико-спеціальні) навчання з визначеними військовими частинами та підрозділами Збройних Сил України, а також льотно-методичний збір винищувальної авіації з відпрацюванням льотно-тактичних вправ на бойове застосування авіації.

Дмитро Саламатін зазначив, що “Перспектива-2012” – це перший практичний результат в процесі створення вітчизняної армії нового зразка, адже під час навчань різні види та роди військ відпрацьовували взаємодію між собою та виконували спільні завдання за призначенням у перспективній структурі Збройних Сил України. За його словами, під час навчань активно використовувались елементи сучасної системи управління боєм С4і, індивідуальні засоби цифрового зв’язку і навігації, було апробовано новітні зразки озброєнь і техніки – “Комбат”, “Стугна”, БТР-3, БТР-4, комплекс керованої артилерійської зброї “Квітник”, спорядження, зокрема, форму одягу, яка якісно відрізняється від попередніх зразків, тощо.

Міністр оборони наголосив, що вперше за 10 років Збройні Сили України повернулися до відпрацювання відповідними військовими частинами навиків десантування не лише особового складу, але й військової техніки. Характерною ознакою навчань стало масоване застосування авіації, а також те, що пліч-о-пліч з військовослужбовцями контрактної та строкової служби на полігонах виконували завдання резервісти.

– На сьогодні пріоритетними для Міністерства оборони України є визначені Президентом України – Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України завдання щодо підтримання високої бойової виучки особового складу, створення компактних та ефективних Збройних Сил, підвищення соціального статусу військових, – сказав Дмитро Саламатін.

Загалом комплекс дослідницьких експериментальних командно-штабних навчань “Перспектива-2012” був покликаний забезпечити підготовку Збройних Сил до виконання оперативних і бойових завдань, її міжвидовий та комплексний характер, підвищити рівень відповідальності командирів та зменшити тривалість періоду 


Джерело:ЗСУ

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.