Закарпатські Часловці відсвяткували День села

Цієї неділі у Часлівцях, що на Ужгородщині, відбувся перший міжнародний гастрономічний фестиваль Закарпаття «Давайте поїмо смачно». Така подія нова для села.

Часлівецький сільський голова Марія Рояк висловила сподівання, що він стане особливою родзинкою та буде проводитись щорічно. Його мета — об’єднання народів — на свято приїхали колективи із Угорщини, Сербії та районів нашої області. «Є таке прислів’я: шлях до серця чоловіка лежить через шлунок. Так ось, сподіваємось, що шлях до дружби із сусідніми народами також проляже через смачну їжу», — сказала Марія Берталонівна.
Незважаючи на похмуру погоду, гостей на свято зібралося чимало. Серед них — депутати облради Василь Брензович, Володимир Смоланка, Михайло Попович, голова Ужгородської райради Михайло Фединець та багато інших.
Гості із Сербії, Угорщини, Воловецького району готували традиційний угорський боґрач, токан із бризою, смажили ковбаски, картоплю тощо. Фірмовою стравою стали часлівецькі пікантні малесенькі голубці з м’ясом.
А на сцені святковий настрій візитерам додавали виступи місцевих народних колективів «Бетяри», «Кадарка», «Чічерго Чойок», а також сербський інструментальний чоловічий гурт із села Мужня та угорські фольклорні колективи з м. Дьондьош й села Ойок «Пантлікаш».

Надія ФЕДОРЧУК
Новини Закарпаття


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.