Учнів Іршавщину правоохоронці навчали основам правознавства (ФОТО)

З 8 по 12 жовтня на території Іршавського району проходить тиждень правових знань. Традиційно тиждень проводиться з метою підвищення рівня правової освіти населення, створення належних умов для набуття громадянами правових знань, а також забезпечення їх конституційного права знати свої права та обов’язки.

 

Важливості право виховної роботи немає потреби доводити. Якщо кожна людина  змалечку засвоїть, що вона є людиною, особистістю, що вона має людські права, честь і гідність, може вільно висловлювати свої думки, тільки тоді вона зможе впливати на перебіг подій у суспільстві.

 

При проведенні заходів у рамках тижня правових знань начальник Іршавського РВ УМВС підполковник міліції Володимир Лізанець  та прокурор Іршавського району старший радник юстиції Іван Русин  виступили перед учнями Іршавської ЗОШ 1-3ст.№1 та Ільницької ЗОШ 1-3ст.

 

Під час зустрічі очільники силових структур цікаво та доступно розповіли неповнолітнім про функції прокуратури та міліції, про права та обов’язки учнів.

 

             

 

 

                

 

Крім того, підполковник міліції Володимир Лізанець розповів учням про резонансі злочини скоєні неповнолітніми у с. Ільниця та м. Іршава. Порекомендував, якщо підлітки стають жертвами будь-яких дій або ситуацій, не боячись розповісти про те, що сталося, або батькам, або вчителям, які у свою чергу, повинні негайно повідомити до міліції. Окрему увагу керівники приділили тематиці вживання наркотиків, алкоголю та  палінню неповнолітніми.

 

На завершення зустрічі учні мали можливість задати питання, на які отримали змістовні відповіді.

 

Після зустрічі  учнів було запрошено на  екскурсію в Іршавський райвідділ, де учнів зустрів начальник ВКМСД Іршавського РВ УМВС майор міліції Василь Волошиновський і розповів їм про повсякденне життя міліції.

 

                  

 

                  

 

Залишається сподіватись, що тиждень правових знань для учнів запам’ятається на довго, а корисними порадами учні обов’язково скористуються.

                  

Віта Горзов,  Іршавський РВ УМВС



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.