«Славнозвісний» тунель та боротьба з економічними злочинами на закарпатських кордонах найбільше цікавила гостей під час прямого ефіру на радіо «Ера-ФМ» (ФОТО)

Вперше в обласному центрі Закарпаття відбувся прямий ефір програми «Коло запитань» на всеукраїнській хвилі радіо «Ера-ФМ», на якому гості ток-шоу – керівники обласної влади, правоохоронних органів разом з представниками громадськості та бізнесу розповідали про актуальні проблеми нашого краю. На запрошення автора проекту – журналіста радіо «Ера-ФМ» Олександра Івахнюка відгукнулася і Чопська митниця, яку представляв Богдан Яворський, заступник начальника Служби боротьби з контрабандою та ПМП Чопської митниці.
Ведучі Сергій Сулим та Валерія Веденьова на перших хвилинах ефіру запитали митного гостя про «славнозвісний» тунель, подальшу його долю та як ведеться боротьба з економічними злочинами.
Богдан Васильович розповів, що влітку під час однієї із робочих зустрічей словацькі колеги проінформували про виявлення кримінальною поліцією Словаччини підземного тунелю, який використовувався контрабандистами для переміщення тютюнових виробів. Наразі всі матеріали цієї гучної справи розслідуються працівниками управління СБУ в Закарпатській області та прокуратури.
Професійно обладнаний підземний хід був електрофікований із прокладеними рельсами та вагонетками. Виритий в п’ятистах метрах від пункту пропуску «Ужгород», він знаходився в одному із приватних осель на місцевій вулиці. Правоохоронці шукають організатора тунельного бізнесу.
Зі свого боку Богдан Яворський додав, що митники з прикордонниками гідно виконують свої службові обов’язки на кордоні, тому контрабандисти вдаються до різних хитромудрих оборудок, аби у такий спосіб обійти чинне законодавство.
Також митний полковник зауважив, що з січня цього року декриміналізовано деякі економічні злочини. Тепер, у разі виявлення правопорушення, через суд приймається адміністративне рішення, товар конфісковується, а на правопорушника накладається штраф.
Нагадаємо, що цьогорічні нововведення законодавчо узгоджуються із європейською практикою, і до кримінальної відповідальності притягуються порушники лише за соціально-небезпечну контрабанду предметів, вилучених із легального обігу та контрабанду культурних цінностей.
У програмі також спікерами виступили заступник голови Закарпатської ОДА Володимир Приходько, командир Чопського прикордонного загону Аркадій Кошонько, перший заступник прокурора області Віталій Мухін та представники туристичної галузі. Ток-шоу пройшло цікаво, динамічно, гості розповіли також про туристичні можливості краю та обговорили ряд питань, які потрібно вирішувати на державному рівні.

Джерело:Чопська митниця


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.