В Ужгороді продовжують збирати батарейки (ФОТО)

Із серпня в обласному центрі діють пункти прийому батарейок: ужгородців закликають не забруднювати довкілля та здавати використані акумулятори до спеціальних невеличких скриньок, а не викидати разом із побутовим сміттям.

«Лише одна батарейка, при потраплянні у навколишнє середовище, забруднює 20 квадратних метрів ґрунту або 400 літрів води. Зараз у нашому місті діє 14 спеціальних пунктів збору використаних батарейок», - каже Ростислав Ткаченко, ініціатор акції.

Сьогодні волонтери зібрали 50 кілограмів використаних батарейок, розпочавши свій «рейд» із прес-центру «Закарпаття», де у спеціальній скриньці акумуляторів зібралось майже на п’ятилітрову ємність. За власні кошти відвезти використані ужгородські батарейки на утилізацію погодився депутат Ужгородської міської ради Андрій Баганич: завтра 50-кілограмовий вантаж буде у Львові, де акумулятори перероблятимуть на заводі «Аргентум».

 

«Ми герметично запакували батарейки. На заводі з використаних акумуляторів добувають важкі метали, які далі будуть використовуватися за призначенням. Таким чином ми уникаємо шкоди, яку завдають батарейки, потрапляючи до звичайних урн. Наш проект некомерційний, неприбутковий, добровільний і волонтерський. Тому залучаємо всіх, кому небайдужа ця проблема. Маємо велику надію на меценатів, які, можливо, допоможуть просунути нашу ідею на всеукраїнський рівень і таким чином врегулювати проблему забруднення довкілля батарейками на державному рівні», - розповідає Ростислав Ткаченко.

 

Найбільше батарейок ужгородці принесли до пунктів збору в магазині «Наша сила», у ТЦ «Токіо», у магазині «МКТ» та в прес-центрі «Закарпаття».

«Батарейки дуже забруднюють довкілля. Одна викинута батарейка може вбити два дерева. Тому наша організація також приєдналася до акції. Пропагуємо своє бачення вирішення цієї проблеми різними способами: на початку акції були розроблені і виготовлені листівки, активно використовуємо соціальні мережі для інформування громадськості. Свого часу безпосередньо допомагали встановлювати коробки для збору використаних батарейок і зараз також забираємо їх на переробку. Залучаємо друзів, знайомих, інформуємо громадськість, намагаємося пояснити, що викидання батарейок у звичайні урни для сміття – це велика шкода для довкілля», - каже Вероніка Громадська, представник організації «Молодіжна ініціатива».

 

 

 

 


Джерело:zakarpattya.net.ua



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.