Російський пілот добровільно здав нашим військовим вертоліт МІ-8

Російський бойовий вертоліт Мі-8 разом з усім екіпажем перелетів до України та здався ЗСУ.
Росіяни могли опинитися на аеродромі у Полтаві тільки усвідомлено, в результаті добре підготовленого перельоту, зазначив Юрій Бутусов.
Російські пабліки стверджують, що вертоліт начебто через навігаційні помилки опинився на аеродромі у Полтаві.
"Але без сумнівів, це чергова російська брехня. Адже якщо гелікоптер перелетів на аеродром Полтави, то він знаходиться приблизно в 300 км від лінії фронту, і приземлитись там росіяни могли тільки усвідомлено, в результаті добре підготовленого перельоту", – зазначив Бутусов.
Він нагадав, що гелікоптер летить на низькій висоті, на малій швидкості, і екіпаж добре бачить усі наземні орієнтири, та й помилитись на 300 км просто неможливо, бо це велика витрата пального.
"Ніяких випадковостей бути не може. Якщо усе було так як написали росіяни, то не виключено, що має місце перша в історії усвідомлена здача у полон російського бойового гелікоптера! Це просто сенсація, яка деморалізує путінську еліту військової авіації", – додав Бутусов.
У свою чергу речник ГУР Андрій Юсов підтвердив інформацію про приземлення російського Мі-8 у Полтаві. За його словами, зараз ведеться робота з екіпажем.
А Українська правда стверджує, що це була спецоперація української розвідки, яка тривала більше шести місяців.
"Українська розвідка виманила пілота Мі-8 АМТШ в Україну. Борт здійснював рейс між двома авібазами і перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30 СМ. Разом із пілотом на борту були двоє членів екіпажу, які не знали, куди насправді летить гелікоптер", – йдеться у повідомленні.
При цьому стверджується, що Мі-8 приземлився у Харківській області. Двох членів екіпажу ліквідували.
Сам же пілот і його сімʼя перебувають в Україні. Родину завчасно вивезли з Росії. Мі-8 залишився в Україні разом із деталями до літаків-винищувачів, які він мав доставити росіянам.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.