Занепокоєння управління Мукачівської греко-католицької єпархії щодо нещодавнього висловлювання Його Святості Папи Франциска

Управління Мукачівської греко-католицької єпархії  в особі керуючого архієрея та пресвітеріату, в єдності з монашеством та вірними, виражає занепокоєння щодо нещодавнього висловлювання Його Святістю Франциском Папою на адресу російської католицької молоді. 
Нагадуємо, що під час телемосту 25 серпня в рамках всеросійської зустрічі католицької молоді Папа сказав: «Ви — нащадки великої Росії: великої Росії святих, правителів, великої Росії Петра І, Катерини ІІ, тієї імперії — великої, освіченої, (країни) великої культури та великої людяності». Об’єктивні історичні джерела ідентифікують згаданих Його Святістю монархів як жорстоких і деспотичних управителів. Звісно, що згадане висловлювання дисонує із заохоченням до людяності. У тексті, що зачитував Папа перед молодою аудиторією, явно бракувало належних історичних відомостей. Таким займається інформаційно-публіцистичний відділ Ватикану, що допомагає формувати і рецензувати тексти. Дуже шкода, але саме хибні історичні справки залучили до звернення Папи Франциска «бути ремісниками миру» осіб, що вели аморальне сімейне життя і пролили багато людської крові через імперські амбіції. Висновок, до якого ми неминуче приходимо, є непрофесійна діяльність інформаційного відділу, завданням якого є здійснення якісної аналітичної роботи. 
Беручи до уваги і раніші випадки браку компетентної інформації, що залучалась до висловів Його Святості про російсько-українську війну, можна прийти до висновку про неналежну роботу інформаційного відділу. Така некомпетентність шкодить не лише авторитету очільника Церкви, але й глибоко зранює довіру до неї. 
Ми бачимо це зранення як зранення «зсередини», і молимось, щоб Господь зцілив цю рану. 
Мукачівська греко-католицька єпархії молиться за служителів інфопростору Святої Столиці і просить їх бути пильними у інформаційному океані сьогодення.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 3
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.