Сьогодні Ужгород провів в останню дорогу нашого захисника Миколу Сасина

Головний сержант Микола Миколайович Сасин народився у селі Тарасівка на Тячівщині 28 березня 1973 року.  Після завершення навчання в Рівненському НВК №2 з 1996 по 2016 роки працював в органах Міністерства внутрішніх справ України, після чого вийшов на пенсію.
11 квітня 2022 року був мобілізований на військову службу. У складі відділу прикордонної служби «Чоп» 94-го прикордонного загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України разом із іншими побратимами давав відсіч російським окупантам на одній з найгарячіших точок фронту – Бахмутському напрямку, неодноразово проявляючи сміливість та рішучість.
27 серпня 2023 року внаслідок масованого ворожого артилерійського обстрілу передових позицій наших військ було поранено частину військовослужбовців, що на той момент організовували оборону. З метою недопущення заходу підрозділів ворога в тил наших позицій направили резерв від підрозділу, який очолив головний сержант Микола Сасин. Саме завдяки швидким, чітким й організованим діям резерву вдалося не допустити оточення передових позицій та забезпечити зайняття оборони по рубежу.
Згодом противник наніс черговий масований удар, який тривав майже 2 години. На превеликий жаль, у результаті обстрілу Микола Сасин отримав поранення, несумісні з життям. Своїми діями Микола Миколайович зберіг десятки життів побратимів та забезпечив утримання позицій, які дали можливість продовжувати звільнення українських територій від російських окупантів.
Прощалися із Героєм на набережній Незалежності. В останню путь провести Героя прийшли рідні, близькі, друзі, представники місцевої влади та всі  небайдужі мешканці Ужгорода. Поховали Миколу Сасина на Пагорбі Слави згідно військових традицій.
Вічна і світла пам’ять Герою України!
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.