Незламні українські ветерани на протезах підкорили Говерлу і зібрали 6 млн гривень для ЗСУ

Пятеро військових, які втратили кінцівки протягом 5 днів йшли по Чорногірському хребту та збирали кошти на ппотреб бригад, у яких вони служили до поранень.
 За цей час вони подолали понад 30 км та фінішували на Говерлі, розповів Суспільному один з учасників маршруту Олександр Швецов.
Окрім спорядження, ветерани несли по 10 кг піску. З кожним зібраним мільйоном — скидали по кілограму. Також їх супроводжували два провідники.
"Коли ми вийшли на Говерлу, то у кожного було ще по 5 кг. На Говерлі ми все це скинули. У нас є відео, все було чесно", — каже Олександр Швецов.

За його словами, похід — це ідея самих ветеранів. Його основна мета — зібрати 10 млн грн на потреби бригад, у яких вони воювали. Також ветерани звернулися до фонду Сергія Притули, щоб з його допомогою закупити все необхідне на ту суму, яку назбирають.
Окрім цього, маршрутом Карпатами чоловіки хотіли мотивувати й інших бійців, які отримали поранення на війні.
"Цим походом ми хотіли показати хлопцям і дівчатам, які з такими пораненнями, що все — можливе, що можемо долати дистанції навіть більші, ніж здорові люди. Це була мотивація на майбутнє, психологічна реабілітація. Цим ми показали своїм побратимам і посестрам, що все — в наших руках, що можемо долати такі перепони, й найголовніше — ми допоможемо своїм бригадам здолати Москву, й Україна буде вільною", — розповідає Олександр Швецов.
"Ми випробували насамперед себе, на що здатні, як команда, як кожен з нас. Я дуже задоволений цим походом. Маю на цей час багато сил, воно дуже мотивує. І насправді я хочу, щоб це змотивувало інших хлопців, які отримали поранення і не розуміють, що буде далі. Після поранення я теж не розумів, що можу, що не можу, але все можливе. Насамперед треба брати себе в руки й робити. Ми переможемо — це 100%", — говорить ветеран.
Нагадаємо вам, що гора Говерла знаходиться на межі Закарпатської та Івано-Франківської областей в Рахівському районі та є найвищою горою українських Карпат, її висота над рівнем моря становить 2061 м. 
Побороти цю вершину не завжди можуть здорові люди, а для людей з інвалідністю це справжнє випробування, але не длянаших українських воїнів.
Слава захисникам України! Слава Героям України
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.