Воїни 128 ОГШБр першими в Україні пройшли тренінг надання психологічної допомоги за стандартами НАТО

128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада провела перший тренінг по оновленій Програмі психологічної просвіти. Учасники тренінгу отримали від тренерів поглиблені знання щодо негативних психічних станів та їх впливу на організм, обговорили Протоколи надання першої психологічної допомоги під час виконання бойового завдання за стандартами НАТО, розпізнання ознак саморуйнівної поведінки та алгоритм дій у разі виявлення таких ознак у товаришів. Кожен із учасників тренінгу отримав навички щодо само- та взаємодопомоги, психологічного розвантаження, первинної підтримки побратимів.
Важливим був зворотній зв’язок від учасників тренінгу до тренерів, запам’яталося одне спільне висловлювання: «Ми з цим зіштовхуємося щодня, але тепер маємо глибше розуміння, що це і як допомагати».
В кінці тренінгу кожний учасник після короткого письмового опитування та перевірки отриманих знань отримав сертифікат. Це не просто аркуш паперу з гарним друкованим текстом, а свідчення засвоєння знань, отриманих навичок і наполегливої праці як тренерів так і учасників.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.