В Ужгородській міській лікарні без хабаря пацієнтів змушують пройти «7 кіл пекла»

З достовірних джерел нашій редакції стало відомо, що лікар-травматолог в Ужгородській центральній міській лікарні «футболить» пацієнта, який на даний момент госпіталізований у травматологічне відділення даного медичного закладу для ендопротезування кульшових суглобів (заміна пошкодженого/зруйнованого суглоба на штучний), яке має бути безкоштовним. Пацієнта, якому і так важко пересуватись пішки, змушують звернутися до сімейного лікаря за електронними направленнями для здачі аналізів крові, проходження УЗД-дослідження, рентгенографії суглобів та інших обстежень і проходити їх в амбулаторних умовах.
Пацієнт дуже довгий час очікував цієї операції в рамках міської програми забезпечення мешканців Ужгорода імплантами для надання медичної допомоги хворим із ураженням органів опори та руху, яка діє із 2018 року.
Зараз пацієнт знаходиться на стаціонарному лікуванні в КНП «УЦМКЛ» УМР і очікує на безкоштовне встановлення штучних імплантів в плановому порядку, повинен проходити всі обстеження перед операційним втручанням саме в Ужгородській міській лікарні, адже згідно договору медичного закладу з НСЗУ ці обстеження входять у пакет медичних послуг згідно Програми медичних гарантій, які надає даний медичний заклад.
Але чомусь лікар- травматолог не обстежив пацієнта перед плановою операцією, не надав йому направлення на необхідні діагностичні процедури, які пацієнт повинен був пройти для оцінки його загального стану здоров’я. А зараз, вже після госпіталізації пацієнта в стаціонар, змушують його звертатись до свого сімейного лікаря для дообстеження.
Дуже цікаво чому такий безпорядок відбувається в нашій Ужгородській міській лікарні?
Що робить директор КНП «УЦМКЛ» Павло Михайлович Лукач?
Чому він не контролює як працює підпорядкований йому медичний персонал в лікарні, яку він очолює? 
Чому Лукач П.М. не намагається покращити рівень надання медичних послуг, щоб всі етапи на шляху до повного одужання проходили максимально комфортно  і без зайвої біганини для мешканців Ужгорода?

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.