В річки Закарпаття вселили 15 358 екземплярів лосося дунайського

25 вересня в річки Закарпаття вселено 15 358 екземплярів лосося дунайського.
Даний захід з відтворення водних біоресурсів проведено за ініціативи Держрибагентства України. Вирощування рибопосадкового матеріалу здійснено Рибоводним форелевим заводом «Лопушно» за державні кошти.  Середня вага екземпляра становила 5,23 г.
Виконання робіт з відтворення водних біоресурсів здійснилось у наступних рибогосподарських водних об’єктах та їх частинах: Тересва, Біла Тиса, Чорна Тиса та Теребля.
Процес зариблення здійснювався під контролем Комісії у складі: Закарпатського рибоохоронного патруля, представників територіальних органів Держпродспоживслужби та Державної екологічної інспекції, місцевого самоврядування. Також до акції приєднались громадські організації та підростаюче покоління. 
Вилов лосося дунайського повністю заборонений. Цей вид риби перебуває під охороною Бернської Конвенції, Міжнародного союзу охорони природи та природних ресурсів (МСОП) і Європейського червоного списку. Лише найсуворіша охорона і штучне розведення лосося сприятиме збільшенню його чисельності.
Слід відзначити, що державне відтворення головатиці (інша назва лосося дунайського) на території Закарпатської області здійснилось вже втретє.  У 2021 р. вселено 10 тис., у 2022 р. – 13 244 екземпляри лосося.   
Дана діяльність допомагає успішно втілювати важливу місію -  збереження та примноження рибного господарства.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.