Послання преосвященного владики Ніла з нагоди свята Покрова Пресвятої Богородиці та Дня Захисників та Захисниць України

1 жовтня – день, коли ми святкуємо свято Покрова Пресвятої Богородиці, та День Захисників та Захисниць України.
Ці свята мають особливу важливість для нас, як вірників і як громадян незламної України. Вони нагадують  нам про невидиму присутність та захист нашої Небесної Матері, водночас і видимий захист та жертовність наших героїв.
У цей святковий день, ми повинні згадати про всіх тих, хто стояли і стоять на варті нашої незалежності і безпеки. Нехай їхні жертви і відданість нашій країні завжди буде в наших серцях і пам’яті. Нехай Бог оберігає їхні сім’ї і дарує їм відваги та сили. Водночас цей святковий день є для того, щоб ми в особливий спосіб просили Пресвяту Богородицю за кожного захисника та кожну захисницю.
Молитва є могутнім інструментом боротьби, і в цей день ми закликаємо всіх присвятити його щирим молитвам за наших героїв, за нашу країну, за нашу перемогу, та за такий очікуваний мир. Нехай наша молитва буде немов янгол-охоронець для тих, хто служить та жертвує найцінніше заради нашої свободи.
Любі брати у священстві, із сокрушеним серцем прошу вас цього дня молитись за наших померлих воїнів-героїв, єднаймося у служінні за їхні сімʼї та родини.
Разом з цілою країною зупинімося на хвилину тиші, схиляючи свої голови перед подвигом кожного і кожної, хто віддав своє життя заради батьківщини.
Нехай Діва Марія, що сьогодні простягає над нашою країною свій покров-омофор, оберігає нас усіх. Хай цей день наповнюється світлом та надією, і нехай наше об’єднання в молитві зміцнює дух нашої багатостраждальної батьківщини.
З благословенням і молитвами,
Єпископ Ніл
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.