На Тячівщині відкрили нову школу

У неділю, 14 жовтня, у селі Новоселиця на Тячівщині відбулось урочисте відкриття нової школи. Привітати педагогів, дітей та батьків приїхав і керівник області Олександр Ледида.

Зведення закладу, розрахованого на 750 учнівських місць, розпочали ще за радянських часів. Проте, збудувавши два поверхи, роботи призупинили за браком коштів. У 2008-му проект відкоригували, - перепланувавши школу на 500 місць. Саме стільки школярів до сьогодні навчалися у 29-ти класах старого приміщення Новоселицької ЗОШ. Навчальних аудиторій не вистачало – дві сотні дітей змушені були займатись у другу зміну.

Завершення будівництва сучасної школи вартувало більше 11 млн. грн. 4 млн. профінансували з державного бюджету, по 3,5 – з обласного та районного. Окремо обласна влада виділила ще 1,1 млн. грн. на придбання меблів, кабінетів біології, фізики, хімії, математики з сучасними інтерактивними комплексами. Відтак, школу забезпечили 18-ма комп’ютерами та 5-ма інтерактивними комплексами.

– Повірте, ми маємо з чим порівняти – навчатись у таких умовах мають можливість діти не кожного міста, не те що села. Відтепер уроки стануть цікавішими для учнів, а вчителі зможуть донести інформацію по-новому, використовуючи сучасну техніку та книги, - поділилась враженнями директор Новоселицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Мирослава Павлишинець.

До того ж, відкриття нового корпусу дасть змогу усім місцевим школярам навчатись в одну зміну.

– Обласна влада й надалі працюватиме над покращенням умов навчання та підвищенням якості освіти. У Закарпатті ще є школи, де діти навчаються у другу зміну. Думаю, уже за два роки ми кардинально змінимо ситуацію – де треба відкриємо нові заклади, десь попрацюємо над оптимізацією навчального процесу, - запевнив очільник краю Олександр Ледида.


Джерело:Прес - центр ОДА

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.