Наші закарпатці не пропадуть ніде і ніколи: на фронті військовий відкрив "ресторан" для побратимів (ВІДЕО)

Як повідомляє Державна прикордонна служба України, пан Богдан, так звуть нашого героя, у цивільному житті керівник готельно-ресторанного комплексу на Закарпатті. З початком широкомасштабного вторгнення країни-агресорки чоловік приймав у своєму закладі вимушених переселенців, допомагав дітям-вихованцям дитячих будинків, які переїхали з районів ведення активних бойових дій.
Але осторонь захисту Батьківщини залишатись не міг, відтак пішов добровольцем до Державної прикордонної служби України. Дідусь, маючи 30-річний кулінарний стаж, із вибором військової спеціалізації не вагався й очолив польову кухню одного з прикордонних підрозділів, що виконують бойові завдання на Бахмутському напрямку.
«Ми готуємо різноманітні страви, щоб люди забулися, де вони знаходяться та відчули смак домашньої їжі», - сказав кухар. До прикладу, у день знімання сюжету Богдан готував для особового складу підрозділу голубці та фарширований перець. «Меню формуємо згідно з розкладкою, а загалом готуємо в залежності від наявних продуктів, – сказав Богдан і додав, – учора підкинули нам мішок перцю, щоб не псувався одразу його переробляємо».
«Заклад» у якому зараз працює кулінар, побратими жартома називають «Ресторан у Богдана під акаціями». Організували варильний цех, побудували їдальню, навіть холодильника нам привезли на передову. Так розбудувалися й став у нас справжній заклад», - розповів прикордонник.
Колектив у підрозділі підібрався дружній, ще й зі схожими смаковими уподобаннями. «Багато хлопців у нас з Івано-Франківщини та Закарпаття. В основному смаки цих регіонів дуже схожі, тому легко підлаштуватися під час приготування їжі. Дружній, гарний колектив, хлопці один одного поважають, що не менш важливо в такій ситуації», - зазначив Богдан.
Зі слів прикордонника на нього вдома найбільше чекає онука, з якою у них особливий звʼязок. «Так склалося, що тато онуки був на службі й не міг бути присутнім на пологах, тому дідусь був замість татка», - пригадав Богдан.
«У нас в колективі вже обговорено, що на Перемогу, хто зі мною служив, то обовʼязково зустрічаємось у мене, всіх приймаю», - ділиться планами на майбутнє військовослужбовець. А зараз Богдан продовжує службу на фронті й за свої кулінарні шедеври отримує найкращу нагороду – щиру подяку від своїх побратимів.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.