На Закарпатті виявили порушення у роботі газовиків

Фахівці територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області продовжують систематичні перевірки стану готовності об’єктів життєзабезпечення населення, об’єднаних диспетчерських та аварійних служб житлово-експлуатаційних організацій та аварійно-диспетчерських служб спеціалізованих підприємств газового господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2012/13 року.

Перевірки проводяться на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 липня 2012 р. №508-р «Про підготовку підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2012/13 року». З часу введення названого документа в дію державні інспектори теруправління вже ґрунтовно ознайомилися з комплексом підготовчих робіт до настання осінньо-зимового періоду з боку як державних, так і самоврядних органів влади у Свалявському, Іршавському, Міжгірському, Хустському, Берегівському, інших районах області. Перевірено також цілий ряд комунальних підприємств житлово-ремонтних експлуатаційних районів деяких міст краю. Звісно, скажемо так, не були обділені увагою перевіряючих й системи газопостачання найбільших філій і підрозділів ПАТ «Закарпатгаз».

Під час обстежень виявлено понад 460 грубих порушень норм промислової безпеки та законодавства з охорони праці, абсолютна більшість яких і припадає власне на «газовиків». До найбільш характерних з них слід віднести недотримання термінів проведення технічних обстежень підземних газопроводів, непрацююче обладнання станцій електрохімзахисту, незадовільне ведення службової документації, незабезпечення працівників аварійно-диспетчерських служб необхідними інструментами та засобами індивідуального захисту, не погоджені плани ліквідації можливих аварій у газовому господарстві, витоки газу на ввідних газопроводах у житлові будинки та у технічних колодязях, відсутні акти перевірки та прочищення димових, вентиляційних каналів не лише індивідуальних помешкань, а й котелень, топкових по школах та медичних закладах районів тощо. За допущені порушення до відповідальності притягнуто 46 посадових осіб.

Робота в даному напрямку продовжується.

 

 

Джерело: Управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.